Predstavljanje knjige Sreća Dragice Rajčić

Nova knjiga autorice hrvatskog korijena s adresom u Švicarsoj i Austriji bit će predstavljena u srijedu, 27. studenog 2019. u 19:30, u Literaturhaus Zürich, Limmatquai 62.

Kada se ljubav pretvara u nasilje, kako se čovjek nosi s nemoći, i može li se olakšati pisanjem i pripovijedanjem? “Sreća” je u ovoj priči selo a ne okolnost koja često progoni ljude iz ovog sela. Naprotiv, samo nesreća vodi Anu dok napušta Sreću. I nasilan čovjek. “Sreća” je složeno istraživanje moći i nemoći jezika. U „Sreći“  se govori o Ani Jagodi, koja je emigrirala iz hrvatskog sela u Sjedinjene Države. U “Womenirrhaus” u Chicagu, Ana traži svoju priču i govori o trajnom nasilju nad ženama. Pišući, otkriva način kako pobjeći od kruga nasilja. Slomljenim, poetičnim jezikom Dragica Rajčić Holzner govori o gubitku, muškom nasilju i pronalasku sebe.

Dragica Rajčić Holzner rođena je u Splitu, a danas živi kao književnica i predavačica u Zürichu i Innsbrucku. Za svoju poeziju, kratku prozu i drame osvojila je nekoliko nagrada, uključujući nagradu Adelbert von Chamisso i nagradu Poezija Merano.

Foto: Ayse Yavas

Autor


Ruža Studer
Više o autoru