Nastup klape Jadran iz Tivta na zagrebačkom Adventu

Gosti Hrvatske matice iseljenika, klapa „Jadran“ iz Tivta, nastupa na zagrebačkom Adventu na Trgu bana Jelačića na glavnoj pozornici u sklopu novog programskog koncepta – World etno advent.

Tivatska klapa „Jadran“ osnovana  je prije 47. godina i najstarija je klapa na području Crne Gore. Iza njih su brojni nastupi, a na repertoaru klape se nalaze izvorne bokeljske i dalmatinske pjesme, kompozicije s klapskih festivala, kao i popularne mediteranske pjesme obrađene za klapsko pjevanje. Sadašnji sastav čine amateri zaljubljeni u klapsku pjesmu: Bruna Matijević Perčin – prvi tenor, Branko Lasić – drugi tenor, Dejan Deković – drugi tenor, Damir Nikolić – drugi tenor, Ivo Sindik – bariton, Srećko Elkaz – bariton, Kuzma Novak – bariton, Davor Kaštelanović – bas, Milenko Miško Vulović – bas, Ilija Milošević – bas – glazbeni voditelj klape

Program na centralnom zagrebačkom trgu namijenjen je svim naraštajima i osmišljen je s ciljem promicanja i njegovanja hrvatske  tradicijske glazbene baštine. Manifestacija na Trgu bana Josipa Jelačića organizirana je u suradnji s Etnografskim muzejom koji ove godine obilježava 100. obljetnicu djelovanja, a uključuju se i hrvatske klape i kulturno-umjetnička društva Hrvata izvan RH.

U sklopu suradnje s Hrvatskim nacionalnim vijećem  Crne Gore i predsjednikom HNV-a Zvonimirom Dekovićem, klapa Jadran održat će u subotu 14. 12. 2019. od 12.30 do 13.00 sati polusatni koncert za sve posjetitelje Adventa.