Počelo nominiranje kandidata za Večernjakovu domovnicu 2020.

U subotu je objavom prvog kupona za nominacije započelo predlaganje kandidata u Večernjakovu izboru najpopularnijih Hrvata u iseljeništvu u kategorijama sporta, glazbe, glume i spektakla.

Kupon za nominacije svakodnevno će se objavljivati u inozemnom izdanju Večernjeg lista do 20. siječnja, nakon čega slijedi objava imena svih nominiranih koji će, uz kupon za glasovanje, biti predstavljeni na stranicama inozemnog izdanja Večernjeg lista koje izlazi za Njemačku, Austriju, Švicarsku, Francusku, Belgiju, Nizozemsku, Luxembourg, SAD, Kanadu…

Nominiranje kandidata za najprestižniju hrvatsku domovinsku nagradu mogu slati sve iseljeničke udruge, klubovi, zajednice, ali i pojedinci koji žive izvan granica domovine.

Za slanje svake nominacije potrebna je suglasnost onog koga se nominira. Kako ne bi bilo prigovora zašto netko nije nominiran, inozemno izdanje Večernjeg lista i njegovi dopisnici i ovaj put, kao i prethodnih godina, izuzeti su od nominiranja kandidata za Večernjakovu nagradu.

Stoga je mogućnost nominiranja ostavljena svima vama da nominirate ili budete nominirani u 14. po redu izboru koji svake godine privlači pozornost Večernjakovih čitatelja, kao i velikog broja Hrvata u iseljeništvu i u domovini.

Iz iskustva od ranijih godina znamo kako će nakon 20. siječnja, po isteku vremena za nominiranje i objave imena nominiranih kandidata, stići naknadne nominacije ili pitanja zašto njihov klub, udruga, zajednica ili neki od uspješnih Hrvata iz njihove sredine nije nominiran.

Nažalost, ni ovaj put neće biti zaprimanja naknadnih nominacija. Vjerujemo kako je mjesec dana dostatno da bi svi stigli nominirati one za koje smatraju da su ostvarili vrijedan rezultat za osvajanje najpopularnije i najdugovječnije nagrade u hrvatskom iseljeništvu.

Večernji list napominje kako se i ovaj put nominacije zaprimaju isključivo na originalnom kuponu iz inozemnog izdanja Večernjeg lista.

Nakon što budu predstavljeni u inozemnom izdanju Večernjeg lista, predstavljanje kandidata će, s nekoliko dana zakašnjenja, biti preneseno i na našim partnerskim portalima Hrvata u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji, kao i na onim hrvatskim portalima izvan domovine koji za to pokažu zanimanje.

Finalni izbor Večernjakove domovnice, inače 14. po redu, održat će se u subotu, 29. veljače 2020., u prestižnoj dvorani Kongresnog centra Kurhaus u Bad Homburgu.

Kako je finalna večer Večernjakove domovnice jedinstven događaj u hrvatskom iseljeništvu i po tome što su svi uzvanici i gosti ravnopravni, te što je to jedini hrvatski iseljenički skup na kojem je sve besplatno za sve uzvanike i goste izbora, od ulaznica do hrane i piće, za tako veliki projekt potrebni su brojnih sponzori. Stoga i na ovaj način pozivamo zainteresirane za sudjelovanje na finalnoj večeri Večernjakove domovnice da svojim sponzorstvom pomognu ovaj izbor te na taj način ujedno predstave sebe ili svoju tvrtku na svim službenim materijalima Večernjakove domovnice 2020. godine.

Fenix-magazin/MD/Večernji list/Stipe Puđa