U Los Angelesu uoči NBA utakmice predstavljena HrvatskaUoči utakmice dviju momčadi LA Clippers – Utah Jazzu u kojima igraju dva Hrvata, Bojan Bogdanović i Ivica Zubac, više od 18 tisuća navijača domaće momčadi predstavljena je pjesmom i plesom Hrvatska.

Los Angeles bio je u subotu, 28. prosinca 2019. u znaku crveno-bijelih kockica. Uz navijače LA Clippers u poznatom Staples Centru okupilo se na 1. noći hrvatske baštine nekoliko stotina Hrvata.

Snage su na terenu odmjerili domaćini LA Clippers za koje igra Ivica Zubac i Utah Jazz u čijim redovima igra Bojan Bogdanović. Gosti su slavili pobjedom 120:107, a hrvatski igrači odigrali su na utakmici obojica veliku ulogu. Bojan Bogdanović za Utah je zabio 17 koševa uz šut 6/16, pet skokova i tri asistencije, dok je Ivica Zubac upisao 15 koševa i 12 skokova.

Uoči utakmice gledateljima su prikazane informacije vezane uz Hrvatsku a službeni plakat krasio je navijač u karakterističnom kockastom dresu. U poluvremenu utakmice pod vodstvom Heidi Granic nastupila je KOLO grupa Sv. Ante. U prelijepim slavonskim nošnjama predstavili su se oduševljenoj publici spletom slavonskih pjesama i plesova.

Okupljeni Hrvati, ponosni na svog Zubca, Bogdanovića i Kolo Sv. Ante nastavili su nakon utakmice druženje.

Autor: Nada Pritišanac Matulich