Protiv koga će Hrvatska igrati u drugom krugu – Raspored utakmica

U drugom krugu Hrvatska će igrati protiv domaćina Austrije, Njemačke, Češke i Španjolske.

Posljednji sudionik skupine I. drugog kruga natjecanja po skupinama na Europskom prvenstvu za rukometaše u kojoj će igrati i Hrvatska postala je reprezentacija Češke koja je u posljednjoj utakmici skupine B prvog kruga u Beču svladala Ukrajinu sa 23-19 (9-10).

Ranije u utorak je jedan od domaćina EP-a Austrija osvojila prvo mjesto u skupini B sa stopostotnim učinkom nakon što je svladala Sjevernu Makedoniju sa 32-28 (18-12) te će biti prvi suparnik Hrvatske u drugom krugu koji počinje u četvrtak. Austrija je dominirala tijekom čitavog susreta te je u 52. minuti imala i 10 golova prednosti (32-22). Uslijedilo je opuštanje kod domaćih što je Sjeverna Makedonija iskoristila te sa šest uzastopnih pogodaka ublažila poraz. Robert Weber sa sedam i Mikola Bilik sa šest golova predvodili su Austriju, dok je Stojače Stoilov postigao pet golova za Sjevernu Makedoniju.

Još ranije je poznato da će Hrvatska u drugom krugu za suparnike imati još Španjolsku i Njemačku, reprezentacije koje su osvojile prva dva mjesta u skupini C.

Hrvatska će u drugom krugu igrati 16. siječnja protiv Austrije, slijedi dvoboj protiv Njemačke 18. siječnja, pa protiv Češke 20. siječnja te obračun sa Španjolskom u posljednjem kolu 22. siječnja.

U drugi krug su Hrvatska, Španjolska i Austrija prenijele po dva boda, dok Bjelorusija, Njemačka i Češka kreću u borbu za polufinale bez bodova.

SKUPINA I.

Hrvatska – Austrija (četvrtak, 16. siječnja u 18.15 sati)

Hrvatska – Njemačka (subota, 18. siječnja u 20.30 sati)

Hrvatska – Češka (ponedjeljak, 20. siječnja u 16.00 sati)

Hrvatska – Španjolska (srijeda, 22. siječnja u 16.00 sati)

Hina/Gol.hr