Video: Navijači dočekali kauboje na Trgu bana Jelačića

Kako to i priliči, kauboje koji su osvojili srebro na Europskom prvenstvu na trgu bana Josipa Jelačića dočekalo je više tisuća razdraganih navijača. Mlade i njihove roditelje posebno je taknulo obraćanje izbornika Line Červara.

Odlično raspoloženje vladalo je na dočeku hrvatskih rukometaša na Trgu bana Jelačića gdje su pjesmom navijače zabavljali Zaprešić Boysi kojima se kasnije pridružio na pozornici i Mate Bulić.

Prenosimo poruku koju je Červar uputio okupljenima: “Radujem se da ovdje vidim puno djece i puno mladeži. Zato govorim, roditelji, vodite svoju djecu i pomognite im kad im je teško. Jednako tako molim da beskrajnu zahvalnost u znak zahvalnosti prema svojim roditeljima kažete vječno “hvala ti”. I nema toga koji će nam uzeti obitelj, obitelj je kolijevka života. I ovi dečki su pokazali kako se bori kad je najteže.
Da, dobili smo državu, ali imamo sve manje djece, a ima i lijek za to. Moramo znati da politika nije borba za moć i vlast, nego je umijeće i vještina pomirenja ljudi, traženje kompromisa i nedijeljenja ljudi, neovisno tko su, koje su nacionalnosti, koje su vjere. To su ljudi koje treba poštivati, nama treba zajedništvo kojega nemamo. Samo vam želim reći da u ovoj zemlji da bi bilo spasa, da bismo išli u budućnost, treba se poštivati, treba poštivati univerzalne vrijednosti a to su istina, pravednost i ljubav.”

Pokazalo se tijekom turnira da su sportaši u stanju okupiti više tisuća navijača i u zemlji koja Hrvatskoj nije u susjedstvu. Mnogobrojni strani mediji uz borbenost naših rukometaša istakli su upravo hrvatske navijače kao dodatnog igrača. Neka nam to svima bude smjernica da smo u stanju mnogo toga promijeniti kad smo ujedinjeni i kad ono što činimo to činimo iz ljubavi.

Autor


Marija Ružić
Više o autoru