Humanitarna večera u restoranu Dubrovnik u New Yorku

U organizaciji Ane Stražičić Rodrigez Mljećke, restorana Dubrovnik, Tommi Michele, Deša Dubrovnik i Wine World Wide održana je humanitarna večera u restoranu Dubrovnik u New York. Sva prikupljena sredstva namijenjena su Domu za starije i nemoćne Dubrovnik.

Hrvatsku feštu Dubrovačke kulturne bastine, Mljetskih makarula i Hrvatskih vina otvorila je Ane Mljećka s Gundulićevom “Himnom slobode”. Ane je prisutne uzvanike upoznala s ljepotama i specifičnostima otoka Mljeta i nastojanjem da se otok Mljet stavi pod zaštitu UNESCO-a.

Organizatori su se pobrinuli da brojni uzvanici uživaju u tipičnim dubrovačkim delicijama, mljetskim makarulima koje su napravile vješte ruke Jany Hansal, predsjednice udruge Deša Dubrovnik. Jany je za tu prigodu specijalno doputovala iz Dubrovnika u New York.

Kako se naša Ane Mljećka trudi promovirati Mljet, Jany Hansal je iskoristila priliku da bi prisutne upoznala sa zaboravljenim starim Mljetskim jelom koje se spominje prije 300 godina u pjesmi Suze Marunkove, Ignjata Đuđjevića, mljetskog opata i pjesnika iz samostana Sv. Marije.

Tommi Michell, poznata hrvatsko američka kantautorica zabavljala je goste glazbom iz dubrovačkog kraja a restoran Dubrovnik koji je nedavno dobio Michelin Starred, u vlasnistvu Lopođanina Željka Tomića priredio je za taj event tradicionalne dubrovačke specijalitete .

Za Hrvatska vina pobrino se Wine World Wide inc u vlasništvu Sama Ramića.

Katarina i Petar Crnogorac svojim nastupom Linđa oduševili su sve prisutne, koreografijom i svojom prelijepom nošnjom dubrovačkog primorja.

Predsjednica Hrvatskog svjetskog kongresa USA Nada Pritišanac Matulich predala je zahavnicu Ani Strazičić Rodrigez za njen dugogodišnji angažman u promociji hrvatske kulturne baštine Dubrovnika i dubrovačkog kraja.

Ane Stražičić Rodrigez Mljećka

Pokrovitelji ovog humanitarnog eventa su Hrvatski svjetski kongres USA i Hrvatski radio klub NY.

Nada Pritišanac Matulich / Deša Dubrovnik