U Švicarskoj proslavljeno Stepinčevo

U švicarskom Dietikonu proslavljen je 9. veljače 2020., u organizaciji Zajednice bl. Alojzije Stepinac i Hrvatske katoličke misije Zürich blagdan bl. Alojzija Stepinca.

Svetu misu sa ulaznom procesijom, unošenjem i postavljanjem Stepinčevog barjaka na oltar i propovjed predvodio je fra Stjepan Neimarević, uz pratnju fra Antonija Šakote. Svojim pjevanjem svečanost je upotpunio gost iz domovine, kantautor duhovne glazbe Antonio Tkalac.

“Stepinac je imao hrabrosti i vjere da će mu Bog pomoći i On mu je pomogao. Primjer je vjere, domoljublja i čovjekoljublja. Ako bismo imalo išta uzeli od onoga što nam je blaženi Stepinac ostavio u nasljeđe, mogli bi reći da smo na putu da i mi ostvarimo ono što je i on ostvario a to je zajedništvo u ljubavi s Bogom. Neka nas to zajedništvo okupi i vodi kroz cijeli život”, kazao je u svojoj propovijedi fra Stjepan.

Svečanosti je prisustovalo mnogo mladih koji su kao i velik dio vjernika došli u hrvatskim narodnim nošnjama i tom slikom obogatili ovaj dan.

Zahvaljujući Zajednici žena bl. Alojzije Stepinac iz Dietikona i misiji Zürich upriličen je bogat domjenak. Uz pjesmu i glazbenu duhovnu pratnju Antonia Tkalca i mladih iz Züricha – Lovru Uzelca s harmonikom i Petra Filipovića na gitari druženje se nastavilo u dvorani.

Bila je ovo još jedna odlična organizacija obilježavanja blagdana bl. Alojzija Stepinca za što je zaslužno Misijsko vijeće i Zajednica bl. Alojzije Stepinac iz Dietikona u sastavu: Julijan Iveljić, Davor Kuprešak, Ante Grgić, Jelica Lovrinović, Silvester Batinić, Željko Zubonja, Franjo Raić, Vlado Lovrinović i Davor Šegrt.

Foto: Božica Tonković / Julijan Iveljić

Autor


Božica Tonković
Više o autoru