14.4 C
Zagreb
5.4 C
Zürich
9.4 C
New York
16.9 C
Buenos Aires
21 C
Melbourne
Subota, 20 travnja 2024
spot_img

Udruga hrvatskih nogometnih klubova u Švicarskoj održala sastanak: Klubovi počinju s odigravanjem grupnog djela hrvatskog kupa

Udruga hrvatskih nogometnih klubova u Švicarskoj održala je svoj redoviti prošireni sastanak u Hrvatskom Domu u Möhlinu na koji su pozvani svi klubovi. Nažalost, sastanku se odazvalo samo pet od četrnaest klubova te je sastanak samo formalno održan i nisu donesene nikave odluke.

Na početku sastanka predsjednik udruge zamolio je prisutne da minutom šutnje odaju počast iznenadno preminulom predsjedniku NK Alkar Basel Željku Vukoji.

Sastanak se održavao po točkama dnevnog reda koje je vodstvo udruge dostavilo mjesec i pol dana unaprijed. U svakoj točki dnevnog reda bilo je raznih prijedloga od prisutnih predstavnika klubova koji će biti predloženi na usvajanje svim klubovima. Sastanak je prošao brzo i bez dugih rasprava, a svi se slažu da je potrebno senzibilizirati klubove da odigraju kvalifikacije po svojim grupama koje moraju biti zaključene do 20. 12. 2020. godine. NK Pajde kao trostruki europski prvak direktno su kvalificirane na europsko prvenstvo klubova iz iseljeništva što znači da će ukoliko NK Pajde i osvoje prvo mjesto u kupu, na europsko prvenstvo će ići drugoplasirana momčad iz Švicarske.

Na sastanku se saznalo da je Žarko Šokčević, blagajnik udruge novi predsjednik NK Pajdi Möhlin, koji je zamjenio dugogodišnjeg predsjednika i osnivača NK Pajdi ali i suosnivača Udruge Hrvatskih nogometnih klubova u Švicarskoj, dok je Luka Rakitić samo formalno ostao dopredsjednik kluba. Predstavnici NK Alkar Basel žurili su na godišnju skupštinu svog kluba jer je nakon iznenadne smrti predsjednika to mjesto ostalo upražnjeno. Kako saznajemo novi predsjednik NK Alkar Basel je Zdravko Vukoja. NK Alkar Basel natječe se u 4. ligi i drže prvo mjesto s 30 bodova te se nadaju ulasku u 3. ligu.

Autor: Stjepan Špehar

POVEZANI ČLANCI

Najnovije