Ptice selice – Poslušajte pjesmu frankfurtskog In/Out benda

Ptice selice – znakovit je naziv pjesme frankfurtskog „In/Out benda“ koji se okupio prije godinu dana, a već je izdao i svoj prvi singl.

Tematika pjesme je iseljavanje i odlazak mnogih mladih obitelji iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine u inozemstvo. Autor teksta i glazbe Srećo Stojčević mnogima je poznat kao dugogodišnji član benda „Impulsi“. Za nekada popularnu grupu iz Wiesbadena Srećo je svojedobno napisao pjesme „S jeseni“ i „U grudima“ koje su objavljene na albumu „Prvi put“. Sada svira gitaru u In/Out bendu i iznova dokazuje svoj talent kao skladatelj.

„Pjesmu Ptice selice napisao sam s obzirom na aktualni trend i sve veći broj naših ljudi koji u potrazi za boljim životom na žalost moraju napuštati svoje domove. Kako se i kaže u pjesmi, život ih natjera da budu ponosni u dva kofera“, rekao nam je Srećo Stojčević.

U aranžmanu pjesme Sreći je pomogao Ivan Mikulić, pjevač i klavijaturist benda In/Out. Novi glazbeni sastav upotpunjuju Danijel Pavlović na bas gitari te prateći vokal Terezija Golemec. U skladbi „Ptice selice“ na tamburici gostuje i Zvonimir Špoljarić.

Pogledajte video spot koji je snimljen u režiji Alena Marića:

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=1niuIaXUB2U

Tekst: Goran Filipović / Foto: In/Out bend