Crodiaspora poziva Hrvate iz iseljeništva na prvu konferenciju

Crodiaspora organizira i poziva od 21. do 23. svibnja na prvu konferenciju koja će okupiti mnogobrojne uspješne Hrvate iz svijeta. 

Jedan od osnivača Crodiaspora Summit 2020., je Mate Paškanović Pavković, mlad čovjek pun optimizma i vjere da u Hrvatskoj može doći do pozitivnog preokreta. Rođen je u Kanadi, sin oca koji je podrijetlom iz Hercegovine i majke Amerikanke. «Iseljavanje koje je zadnjih godina aktualno ima i svoje prednosti. Mladi ljudi tako će steći nova iskustva i znanje. Siguran sam da će se veliki dio njih vratiti ako se u Hrvatskoj stvore uvjeti u kojima će oni i njihova djeca imati sigurnu i dobru budućnost. Uz njih, doći će u Hrvatsku i mnogi potomci iseljenika», kaže Mate s osmjehom.

Svoj dolazak na konferenciju potvrdili su mnogi uspješni Hrvati iz svijeta, jedan od njih je Ivan Golubić, potpredsjednik Goodyear Tire & Rubber kompanije.

Poziv Crodiaspore

Drage Hrvatice i Hrvati iz cijeloga svijeta,

U 2020. godini Hrvatska će se suočiti s mnogim izazovima kao i prilikama. Počela je izborna godina, hrvatska ekonomija se stabilizira, promjene koje su obećane polako se i provide. Hrvatska je još jednom na svjetskoj pozornici zbog predsjedanja Vijećem EU-a. Hrvatski političari će raspravljati o izazovima s kojim se suočavaju državne članice EU te o najvećem hrvatskom izazovu rastućem brojem iseljenih i neiskorištenom potencijalu iseljenika u stvaranju bolje Domovine.

Hrvatsko iseljeništvo je temelj društvenog, političkog i ekonomskog života. Po procjenama broj Hrvata u iseljeništvu gotovo je jednak broju Hrvata u Hrvatskoj. Crodiaspora čvrsto vjeruje da ukoliko se poslovne i vladine strategije budu fokusirale na bolje mjere poslovanja s Hrvatima u iseljeništvu, rezultat će utjecati na povratak Hrvata i njihovu integraciju sa cijelom Hrvatskom, kao jednim narodom.

Nakon vrlo uspješne konferencije iseljeničkog turizma u Splitu, Crodiaspora po prvi put organizira Crodiaspora Summit od 21. do 23. svibnja u Supetru na Braču. Ovaj summit će  okupiti Hrvate iz iseljeništva, raspravljat će se prvenstveno o poslovanju i pronalasku rješenja, a ne o problemima iz prošlosti. Namjera ove konferencije nije politička, ali rješenja koja polaznici donesu na konferenciji, bit će isporučena Vladinim i poslovnim institucijama kako bi se glas iseljeništva čuo na makroekonomskoj i političkoj razini.

Od dijaspore za dijasporu!

Dođite u Supetar na ekskluzivni „Sve o hrvatskom iseljeništvu“ vikend. Umrežite se s kolegama Hrvatima iz cijeloga svijeta i uključite u diskurs važnih tema s kojima se Hrvati u međunarodnoj hrvatskoj zajednici suočavaju. Hrvati u inozemstvu imaju znanja, strast i resurse za utjecaj na bolju budućnosti naše domovine.

Više informacija: https://crodiaspora.com/