8.2 C
Zagreb
2.3 C
Zürich
7.5 C
New York
18.5 C
Buenos Aires
15.8 C
Melbourne
Utorak, 23 travnja 2024
spot_img

Druga pobjeda Hrvatske u kvalifikacijama za EuroBasket 2021.

Hrvatska košarkaška reprezentacija ostvarila je i drugu pobjedu u kvalifikacijama za EP 2021. savladavši u ponedjeljak, 24. veljače na gostovanju u Almere, uz veliku podršku hrvatskih navijača reprezentaciju Nizozemske rezultatom 69:59.

Bila je to teška i nadasve zahtjevna utakmica, protiv izuzetno tvrdog protivnika. U utakmicu se ušlo ispod očekivanog, bilo je dosta taktičkih pogrešaka, prije svega obrambenih. Kako su minute prolazile, igra se dizala na višu razinu kako u obrani tako i u napadu. 

Izabranici izbornika Mršića agresivnijom su obranom i boljom učinkovitošću u napadu uspjeli u posljednjim minutama slomili otpor Nizozemaca te iskustvom utakmicu priveli kraju u svoju korist. Najefikasniji igrači u redovima Hrvatske bili su Roko Leni Ukić sa 14, Mateo Drežnjak s 13 te Darko Planinić s 12 postignutih koševa.

Hrvatska je drugim slavljem stigla na korak do osiguranja nastupa na EuroBasketu 2021., s obzirom da u grupi samo posljednja reprezentacija neće otići na europsku smotru. 

Kvalifikacije se nastavljaju u 26. studenog kada Hrvatska u svojoj skupini D kao domaćin igra protiv Turske.

Inače, FIBA (međunarodna košarkaška federacija) na svojoj naslovnici objavila je s te utakmice fotografiju simpatične hrvatske navijačice Zore: otvori

Moja Domovina / Goran Strniša

POVEZANI ČLANCI

Najnovije