4 C
Zagreb
3.6 C
Zürich
0.1 C
New York
18.6 C
Hong Kong
19.3 C
Melbourne
Nedjelja, 5 veljače 2023
spot_img

Osma humanitarna večer FOHS-a

U subotu, 22. veljače 2020., održala se osma po redu humanitarna večer udruge FOHS (Fond hrvatskih studenata) koja već dugi niz godina stipendira studente iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Dvorana u Wangenu an der Aare i ovaj put bila je pretijesna za sve koji su svojim prisustvom željeli podržati ovu, hvale vrijedu večer. Kroz cijelovečernji program vodio je g. Ilija Kopčić koji je na početku zahvalio gostima koji su došli iz cijele Švicarske, sponzorima i svima koji su tu večer radili.

Zatim se nazočnima obratio fra Šito Ćorić i u molitvi zahvalio svim dosadašnjim studentima, a i onima koji će postati dio ovog projekta. Riječ je dobio i g. Vinko Sabljo, predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa koji je napomenuo da je u zadnjih devet godina 21. student uspješno završio fakultet. Od aktualno stipendiranih 15. studenata dvoje je nazočilo ovoj večeri; Mirjana Glavaš, jedna od hrvatskih petorki i Daria Prnjak.

Uspješne studentice Mirjana Glavaš i Daria Prnjak

Studentice su se također kratko javile za riječ, zahvalile na podršci koja im je pomogla i obećale da neće iznevjeriti svoje dobročinitelje i povjerenje koje su dobile od Hrvata iz Švicarske.

Predsjednik udruge FOHS, g. Zlatko Daidžić uručio je studenticama poklone i naglasio da je Povelja koju je udruzi uručila bivša predsjednica Republike Hrvatske, gđa Kolinda Grabar-Kitarović poticaj za daljnji rad.

Kulturni program obogatile su svojim nastupom udruge HKUD Zlatni vez, HKUD Croatia Basel, HKUD Duvanjske rose Bern i KUD Plehan Bern. Najveći pljesak dobili su najmlađi sudionici programa, koji su prikazali dječje plesove.  Na kraju programa predsjednik FOHS-a zahvalio je svim sudionicima te naglasio da su i ovu večer dobili nove dobročinitelje koji su odlučili biti dio ovog projekta.

Večer je imala i jednog posebnog gosta iz domovine.  Stopostotni invalid Domovinskog rata,  g. Mario Filipi predstavio je svoju monodramu „Kako glumiti normalnog čovjeka“ i otpjevao dvije domoljubne pjesme.

Zabavni dio ispunili su Stipo i bend koji su također dugi niz godina dio ovog projekta. Pjesmom su nazočne proveli kroz sve krajeve domovine. Da su se svi dobro zabavili potvrdio je i plesni podij koji je do kraja večeri bio ispunjen odlično raspoloženim gostima.

Foto: Željko Stipić / više fotografija

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

984ObožavateljiLajkaj
339SljedbeniciSlijedi
35SljedbeniciSlijedi
98PretplatniciPretplatiti

Najnovije