Međunarodna konferencija Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal!

Na konferenciji u svjetlu predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske Unije u fokusu će biti položaj žena u politici, a Panel žene u diplomaciji okupit će zanimljiva imena.

Međunarodna organizacija Croatian Women’s Network/Mreža hrvatskih žena, 6. ožujka, organizira međunarodnu konferenciju “Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal!” u Hrvatskoj matici iseljenika, Matis lounge, u Zagrebu te, 7. ožujka, dodjeljuje prestižne nagrade “Utjecajne hrvatske žene” i “Buduće liderice” ženama iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, europskih i prekooceanskih zemalja, u hotelu Westin u Zagrebu.

Na konferenciji u svjetlu predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske Unije u fokusu će biti položaj žena u politici, a Panel žene u diplomaciji okupit će zanimljiva imena, kao što su: saborske zastupnice Željka JosićIrena Petrijevčanin VuksanovićMarijana PetirVera Tadić iz Hrvatskoga diplomatskog kluba te Delfa Kosić, zastupnica austrijske Narodne stranke (ÖVP) u Općinskom vijeću grada Salzburga. Konferencija započinje u 8:30 minuta, a potrajat će do 13:30.

O svojim iskustvima iz Kanade i Hrvatske i europske politike govorit će zastupnica u Europskome parlamentu Ruža Tomašić.

Geslo ovogodišnje konferencije je Žene kao pokretači promjena. Osnivačica CWN/MHŽ-a Caroline Spivak rekla je kako žene treba poticati u svim područjima rada, bilo da je riječ o ekonomiji i poduzetništvu, medicini i znanosti, tehnologiji i gospodarstvu, ili kulturi i umjetnosti. Žene posvuda u svijetu pozitivno utječu na sva područja života, čemu svjedoče naše dobitnice. Vrijednost projekta jest u umrežavanju žena hrvatskoga podrijetla diljem svijeta iz svih područja djelovanja, a Međunarodni je dan žena globalni podsjetnik na jednakost šansi kao društvene i civilizacijske stečevine. Dobitnice ovih nagrada pozicioniraju i brendiraju Hrvatsku na svjetskoj karti, dodala je Spivak. Mreža okuplja pet stotina članica, a među njima su ugledne poslovne žene, sutkinje, umjetnice, pilotkinje, znanstvenice, humanitarke. Žene koje su otvarale putove drugim ženama.

 

U 15 sati u Hrvatskoj matici iseljenici bit će svečano otvorenje izložbe Moj životni put Oder nicht hrvatsko-njemačke umjetnice Ankice Karačić, dobitnice nagrade ”Utjecajne hrvatske žene”.

Prijava na konferenciju

Program konferencije CWN