6.2 C
Zagreb
2.7 C
Zürich
11.1 C
New York
14 C
Buenos Aires
18.3 C
Melbourne
Četvrtak, 25 travnja 2024
spot_img

Švicarska – Zabrana posjeta u bolnicama, staračkim domovima i invalidskim ustanovama

Članak se redovito aktualizira s novim informacijama iz kantonalnih ustanova.

Kantonalna zdravstvena direkcija izdala je zabranu posjeta svim bolnicama, staračkim domovima i invalidskim ustanovama u kantonu Zürich.

Zabrana posjeta primjenjuje se od petka, 13. ožujka, do 30. travnja 2020. godine. Većina institucija u kantonu Zurich predviđa zabranu posjeta u svom planu pandemije. Neki su to već koristili.

Direkcija je postavila jedinstvena pravila koja su obvezna za sve organizacije. S ciljem uspostavljanja zajedničkog pristupa liječenju pacijenata s COVID-19, zdravstveni odjel sastao se 11. ožujka 2020. s predstavnicima bolnica s popisom u Zürichu. Uz druge teme, razgovaralo se i o zabrani posjeta.

Dogovor koji je sada postignut može se shvatiti kao zajednički konsenzus između Uprave za zdravstvo i bolnica s popisom. Opća zabrana posjeta primjenjuje se u bolnicama. Svim ljudima je zabranjeno posjećivati ​​pacijente u bolnici. Ravnateljstvo bolnice može odobriti iznimke za pojedinačne skupine bolesnika u opravdanim slučajevima, općenito ili pojedinačno (npr. roditelji djece, partneri rodilja, palijativni bolesnici). Pri tom mogu maksimalno dva posjetitelja istovremeno posjetiti pacijenta.

Rukovodstvo bolnice regulira detalje – posebno maksimalno trajanje posjeta i najveći broj posjeta dnevno te osigurava da se provodi zabrana posjeta. Ovi propisi primjenjuju se na odgovarajući način na porodiljske odjele. Opća je zabrana posjeta u staračkim domovima i invalidskim ustanovama. U pojedinačnim slučajevima, uprava ustanove može odobriti iznimke zabrane posjeta u stvarno opravdanim slučajevima (npr. palijativna skrb). Rukovodstvo ustanove osigurava primjenu zabrane posjeta.

Zabrane

Zürich – zabrana u svim bolnicama, staračkim domovima i invalidskim ustanovama

Schaffhausen – zabrana posjeta u staračkim domovima

Schwyz – zabrana u svim bolnicama, staračkim domovima i invalidskim ustanovama

St. Gallen – strogo ograničene posjete bolnicama i staračkim domovima od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. do 30. travnja 2020. godine. Dopuštene su samo posjete osoba koje se nalaze u posebnim situacijama. To uključuje na primjer roditelje djece u bolnicama, partnere žena koje rađaju ili posjetitelje palijativnih pacijenata.

Važni telefonski brojevi

  • Za medicinska pitanja koja se odnose na koronavirus, medicinska telefonska linija dostupna je na broj telefona 0800 33 66 55.
  • Savezni ured za javno zdravstvo nudi telefonsku liniju na broju 058 463 00 00.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije