Aktualno stanje u Hrvatskoj – Vlada otvorila novu stranicu

Da bi građani bili točno informirani, Vlada Republike Hrvatske otvorila je službenu stranicu za pravodobne i točne informacije o korona virusu.

U srijedu je u Hrvatskoj potvrđeno novih 12 oboljelih, uz više od 10.000 osoba pod mjerama samoizolacije. Trenutačno je virus potvrđen kod 8 liječnika.

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je da je trenutno četvero novih zaraženih koronavirusom, a pet osoba je ozdravilo.

Dr. Alemka Markotić iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, rekla je da među novozaraženima nema teže bolesnih, a jedna osoba je razvila srednje teške simptome.

Obavljeno je 1109 testiranja, a više od 10.000 osoba je u samoizolaciji, od čega i 128 zdravstvenih radnika. Ukupno je oboljelo 6 zdravstvenih radnika.

Osobe u samoizolaciji moraju se striktno pridržavati uputa koje su im dane. U 132 slučaja građani su uhvaćeni u prekršaju mjere samoizolacije.

Od srijede, 18. ožujka vrijede posebne mjere koje će se primjenjivati sljedećih 30 dana, a koje će bitno utjecati na starije osobe kao najugroženiju skupinu. Mjere imaju za cilj zaštititi starije od zaraze.

Najbolja zaštita je poštivanje mjera prevencije te izbjegavanje dodirivanja očiju, nosa i usta.

Odluka o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja

Najnovije informacije pratite na stranici koronavirus.hr