Molitveni program tijekom izvanrednog stanja u Švicarskoj

Dok je kretanje i druženje ograničeno, iskoristimo sve slobodno vrijeme kako bismo se kao obitelj više povezali. Od 18. ožujka molitveni program hrvatskih katoličkih misija u Švicarskoj.

Od 16. ožujka 2020. godine u Švicarskoj je na snazi izvanredno stanje koje će trajati do 19. travnja. Mjere obuhvaćaju između ostalog i zabranu okupljanja te su obustavljene sve aktivnosti hrvatskih katoličkih misija.

Kako imamo priliku pročitati na stranicama HKM Luzern i drugih misija u Švicarskoj, do naznačenog datuma ne mogu se slaviti svete mise niti druge pobožnosti (krunica, klanjanje, križni put…). Otkazuju se slavlja podijele svetih sakramenata (krštenja, vjenčanja, ispovijedi…). Dopušteno je jedino bolesničko pomazanje uz strogo pridržavanje higijenskih propisa, te ukopi uz nazočnost samo članova obitelji. Otkazuju se i planirana hodočašća.

“Pozivam vas da duhom ostanemo povezani u molitvi. Iako fizički nećemo biti skupa, molim vas da kao misijska zajednica svaki dan u isto vrijeme u svojim obitelji molimo. Voditelj misije će svaki dan slaviti misu, a vi se u to vrijeme okupite oko „obiteljskog oltara“ na molitvu. Stol ili kutak prekrijete stolnjakom, stavite svijeću, križ, Riječ Božju (Bibliju) i svetu vodu. Dok svećenik slavi misu vi čitajte tekstove sv. pisma, molite krunicu ili druge molitve”, uputio je vjernicima naputak koordinator HKM u Švicarskoj, fra Branko Radoš.

Molitveni program koji počinje u srijedu, 18. ožujka 2020.:

Ponedjeljkom od 19.30 do 20.00 sati – sveta misa
Utorkom od 19.30 do 20.00 – sveta misa
Srijedom od 19.30 do 20.00 – sveta misa
Četvrtkom od 19.30 do 20.30 – sveta misa i euharistijsko klanjanje
Petkom od 19.30 do 20.30 – križni put i sveta misa
Subotom od 19.30 do 20.00 – sveta misa
Nedjeljom od 11.00 do 11.30 – sveta misa

Nakon svakog molitvenog susreta svetom vodom posvetite jedni druge i prostorije u kojima živite. Uz molitvu fra Branko preporučuje post srijedom i petkom. Pratite duhovne programe i molite uz pomoć radija, televizije i internet stranica. (HRT, Laudato, Bitno, Kath-net, Kloster-Einsiedeln…).

Foto: Josip Šimatović

Autor


Ruža Studer
Više o autoru