Hrvati u Švicarskoj – Solidarnost tijekom izvanrednog stanja

Poziv da se uključe u grupu upućuje se svima u Švicarskoj koji traže podršku, pomoć ili su u stanju pomoći potrebitima.

Po procjeni prebivalište u Švicarskoj ima oko 80’000 građana Republike Hrvatske. Imajući u vidu aktualnu situaciju, suradnici portala Moja Domovina osnovali su facebook grupu “Hrvati u Švicarskoj – Pomozimo jedni drugima”.

U dva dana u grupu se učlanilo više od 200 osoba, u prvom redu onih koje su spremne pomoći sunarodnjacima.

Tijekom nadolazećih dana složit ćemo listu s koordinatorima koji će preuzeti određena mjesta i kantone.

Molimo sve vas da nam javite ako znate za osobe koje nisu u mogućnosti pronaći nas putem portala ili facebooka a znate da im je potrebna pomoć.

Možda su to starije ili bolesne osobe kojima treba otići u kupovinu, donijeti im lijek, odvesti ih liječniku. Isto tako ima možda i obitelji u kojima roditelji moraju raditi i kojima treba čuvati djecu.

Posebno trebamo biti pažljivi prema onima koji su usamljeni jer nemaju svojih bližnjih. Nekima će biti dovoljno saznanje da mogu nazvati i javiti se nekome od nas tko će imati vremena saslušati ih.

Molimo misionare i diplomatsko osoblje da podijele ovu vijest na svojim stranicama. A sve koji nam se žele pridružiti pozivamo da nam se jave putem maila info@moja-domovina.net ili da se uključe u našu facebook grupu Hrvati u Švicarskoj – Pomozimo jedni drugima.

Autor


Ruža Studer
Više o autoru