2.8 C
Zagreb
0.7 C
Zürich
3.7 C
New York
18.6 C
Hong Kong
25 C
Melbourne
Četvrtak, 9 prosinca 2021

OSTANITE DOMA – BLEIBEN SIE ZU HAUSE Solidarna akcija učenika HDŠ Arbon


Umjesto planirane proslave jubilarne 25. obljetnice Hrvatske dopunke škole u Arbonu, aktualno izvanredno stanje ponukalo je Udrugu roditelja da pokrenu akciju i pomognu onima kojima je pomoć u ovim danima potrebna.

Udruga roditelja učenika HDŠ Arbon planirala je s učiteljicom Sanjom Ižaković i drugim hrvatskim udrugama u Arbonu proslavu 25. obljetnice osnutka i djelovanja hrvatske škole u Arbonu.

Kako se situacija u vezi s pandemijom virusa COVID-19 pogoršala, Vlada i odgovorni organi, kako u Hrvatskoj tako i u Švicarskoj, proglasili su izvanredno stanje koje obuhvaća i obustavu nastave i svih javnih događanja te djelomično kretanje u javnom prostoru.

Posebne preporuke Vlade odnose se na očuvanje zdravlja osoba s kroničnim bolestima kao i onih iznad 65. godina starosti. Od njih se traži da ostanu doma te da ne idu u kupovinu, na javne površine, izbjegavaju okupljanja s više od 3 osobe, ne idu na rutinske kontrole u liječničke ordinacije ili u bolnice.

Povodom te izvanredne situacije Kantonalni organi su od 15. ožujka obustavili nastavu u školama kao rad i drugih javnih ustanova. Sve se promijenilo, u svim sferama svakodnevice. Svi planovi o proslavi ove, za Hrvate u Arbonu bitne obljetnice su do daljnjega odgođeni. Redovna i hrvatska nastava su prilagođene situaciji te se ipak održavaju preko društvenih medija i na daljinu- online, što je bitno za održavanje dnevne strukture djece. Slobodno vrijeme je mladom naraštaju jako uskraćeno i ograničeno.

Učenici su uz podršku Željke Žonka, predsjednice Udruge roditelja HDŠ Arbon također spontano ponudili pomoć Hrvatima starijima od 65. godina.

Solidarna akcija povezana je s nabavkom namirnica za starije sugrađane koje su im dostavili, uz pratnju roditelja biciklima.

Veliko “hvala” učenicima na toj akciji, ali i veliko hvala urednici portala Moja Domovina koja redovito objavljuje sve aktualne obavijesti oko odvijanja situacije kako ovdje, tako i u domovini Hrvatskoj.

Nada Strasser, Hrvatski kulturni centar Arbon

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

1,103ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

Najnovije