10.8 C
Zagreb
10.3 C
Zürich
11.2 C
New York
16.4 C
Buenos Aires
27.7 C
Melbourne
Četvrtak, 25 travnja 2024
spot_img

Najnovije vijesti – Njemačka produžila upozorenje o putovanju

Njemačka je vlada danas (29. 04. 2020.) produžila upozorenje na putovanja turista zbog koronavirusa do 14. lipnja.

Povjerenik savezne vlade za turizam, Thomas Bareiss pretpostavlja da putovanja  u svijet neće još neko vrijeme biti moguća. “Putovanja na duge relacije sigurno se neće dogoditi u skoroj budućnosti”, rekao je političar CDU u radio postaji Bayern 2. “Nadamo se da će se, ako to zdravlje dopušta, ograničenja putovanja povući korak po korak, da barem možemo u Europu opet putovati. Ali cijela stvar ide sporo i mislim da je ove godine najavljen odmor kod kuće.”

Odgovarajući prijedlog Federalnog ureda za vanjske poslove odobrio je u srijedu Savezni kabinet, prema informacijama Njemačke agencije za tisak. To utječe na blagdane Duhova u pojedinim pokrajinama, ali još ne obuhvaća ljetne školske praznike, koji počinju od 22. lipnja.

Federalni ured za vanjske poslove opravdao je produljenje prijedloga vlade da se “teška i drastična ograničenja u međunarodnom zračnom i putničkom prometu i ograničenjima ulaska u svijet, karantenske mjere i ograničenja javnog života u mnogim zemljama još uvijek mogu očekivati”.

Upozorenje o putovanju primjenjuje se “do daljnjeg, u početku do 14. lipnja 2020.”.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije