9.3 C
Zagreb
4.6 C
Zürich
6.7 C
New York
17.8 C
Buenos Aires
15.4 C
Melbourne
Utorak, 23 travnja 2024
spot_img

VIRTUALNA ONLINE REVIJA U TOMISLAVGRADU

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]

[av_heading heading=’VIRTUALNA ONLINE REVIJA U TOMISLAVGRADU’ tag=’h3′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” margin_sync=’true’ padding=’10’ color=” custom_font=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-kaf061nn’ admin_preview_bg=”][/av_heading]

[/av_one_full][av_one_full first min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” custom_margin=’aviaTBcustom_margin’ margin=’0px’ margin_sync=’true’ padding=’0px’ padding_sync=’true’ border=” border_color=” radius=’0px’ radius_sync=’true’ background_color=” src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]

[av_image src=’https://moja-domovina.net/wp-content/uploads/2020/05/najhrvatica-1030×687.jpg’ attachment=’29390′ attachment_size=’large’ align=’center’ styling=” hover=” link=’lightbox’ target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=” animation=’no-animation’ av_uid=’av-kaf06rnn’ admin_preview_bg=”][/av_image]

[/av_one_full][av_one_full first min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” custom_margin=’aviaTBcustom_margin’ margin=’5px’ margin_sync=’true’ padding=’0px’ padding_sync=’true’ border=” border_color=” radius=’0px’ radius_sync=’true’ background_color=” src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-kaf0anzi’ admin_preview_bg=”]
Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“ i Hrvatska matica iseljenika organiziraju online virtualnu Sedmu reviju i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske u Tomislavgradu.

Budući da je zbog mjera za sprječavanje epidemije virusa COVID-19 nemoguće organizirati Reviju u tradicionalnom obliku, pozivamo sve zainteresirane da se uključe u Reviju i izbor u virtualnom svijetu koji događaj će se održavati izravno 10. srpnja 2020. godine s početkom u 20:00 sati na youtube kanalu.

Za sudjelovanje je potrebno poslati video zapis u nošnji u trajanju od jedne minute i trideset sekundi do maksimalno dvije minute. U videu se trebaju predstaviti imenom i prezimenom, reći godinu rođenja, čime se bave, navesti koju nošnju nose, koji hobi imaju i nekoliko podataka o zajednici Hrvata u gradu i zemlji u kojoj žive. Poželjno je i da kažu iz kojeg dijela Hrvatske ili BiH su njihovi preci. Ili ostale podatke koje smatraju bitnim za svoje predstavljanje na ovom izboru.

Video materijal može biti obogaćen slikama znamenitosti i prirodnih ljepota zemlje iz koje dolaze. Snimak bi trebao biti u HD rezoluciji ili druge kvalitetne rezolucije snimljene sa stalaka.

Prijenos će biti emitiran na Trgu gange i hajdučke družine Mijata Tomića u Tomislavgradu. Sudionice koje se prijave za izbor  i izravno će se moći uključiti u prijenos i pozdraviti sve prisutne na Trgu i gledatelje na youtube kanalu.

Na Trgu će zasjedati Prosudbena komisija koja će izabrati prvu i drugu pratilju i najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske za 2020. godinu.

Pobjednice bi dobile lente i nagrade, replike tradicijskog nakita, kao i pobjednice u dosadašnjim natjecanjima. Udruga „Stećak“ bi im nagrade poslala poštom na kućnu adresu.

Na izboru mogu sudjelovati djevojke hrvatskog porijekla od 18 do 30 godina koje do sada nisu sudjelovale na ovom izboru, a žive izvan RH.

Video materijal može biti obogaćen slikama znamenitosti i prirodnih ljepota zemlje iz koje dolaze. Snimak bi trebao biti u HD rezoluciji ili druge kvalitetne rezolucije snimljene sa stalaka.

Uz video zapis potrebna je i jedna  portret fotografija u narodnoj nošnji.

Ova fotografija bi se koristila za on line izbor najfotogeničnije djevojke na Facebook stranici Udruge „Stećak“. Pobjednica je djevojka koja prikupi najveći broj glasova. Slanje fotografija značilo bi i dopuštenje za njihovo korištenje za javno objavljivanje na Facebook stranici i medijima u kojima bi se prezentirao ovaj projekt.

Fotografiju i video materijal treba poslati do 20. lipnja 2020. godine.

Materijale treba poslati na mailove: mastermedia.bih@gmail.com i stecakudruga@gmail.com

Sudionice na ovogodišnjem online izboru imale bi pravo sudjelovati na izboru iduće godine ili nekom od budućih izbora.
[/av_textblock]

[/av_one_full]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije