3.2 C
Zagreb
0.8 C
Zürich
3.7 C
New York
18.6 C
Hong Kong
25 C
Melbourne
Četvrtak, 9 prosinca 2021

NAJNOVIJE VIJESTI ŠVICARSKA – Pregled odluka Saveznog vijeća

Na konferenciji za medije, 20. svibnja 2020. godine, Savezno vijeće predstavilo je nove mjere. Donosimo informacije koje će posebno obradovati vjernike u Švicarskoj.

Prvo popuštanje mjera na snagu je stupilo 11. svibnja. detalji se mogu pročitati na ovoj poveznici: OTVORI

Nove mjere koje su jučer objavljene:

  • Sve vjerske zajednice mogu ponovno slaviti mise od 28. svibnja. “Bogoslužja i vjerske proslave poput vjenčanja ponovno su dopuštena tjedan dana ranije nego što je planirano,” kazao je federalni vijećnik Alain Berset. Kako bi se osiguralo praćenje lanca eventualne infekcije, vjerske zajednice moraju koristiti koncepte zaštite.
  • U međuvremenu su tvrtke prijavile skraćeno radno vrijeme za više od 1,9 milijuna zaposlenika. To je oko 37 posto svih zaposlenika u Švicarskoj. Vlada će preuzeti pokrivanje troškova za skraćeno radno vrijeme.  Od 1. lipnja osobe koje se nalaze u tvrtki u radnom odnosu kao supružnici, registrirani partneri i naučnici više neće imati mogućnost rada na skraćeno vrijeme.

  • Subvencije za vrtiće: Dnevni centri i vrtići sada također primaju financijsku potporu. Savezno vijeće obvezuje kantone da im odobre financijsku pomoć za doprinose koje su propustili od 17. ožujka do 17. lipnja. Vlada snosi trećinu troškova. Nadoknada gubitka pokriva doprinose roditelja za djecu koja nisu bila zbrinuta između 17. ožujka i 17. lipnja. Dnevni centri moraju roditeljima vratiti naknade za doprinose koje su već uplatili za usluge čuvanja djece koje nisu koristili.

  • Radno vrijeme i vrijeme odmora bolničkog osoblja: Od početka lipnja bolničko osoblje opet podliježe  propisanom zakonskom vremenu rada i odmora.

Od 8. lipnja otvorit će se: ostale škole, zoološki vrtovi, kupališta, kazališta, uspinjače, žičare, botanički vrtovi, kina i biti dozvoljeni susreti više od pet osoba. Uz to, počet će se odigravati profesionalne utakmice bez publike.

Sljedeće mjere Savezno vijeće predstavit će medijima i javnosti  27. svibnja.

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

1,103ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

Najnovije