NAJNOVIJE VIJESTI BOSNA I HERCEGOVINA – Susjedi mogu ući u BiH, zračne luke otvorene od 1. lipnja

Na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, donesena je jednoglasna odluka da građani Republike Hrvatske, Republike Srbije i Crne Gore mogu ulaziti u BiH bez korona testova i pozivnog pisma, prenosi portal Hercegovina.info.

Spomenuta mjera ostaje za strance iz drugih država, ali je procijenjeno da je zdravstvena situacija u regiji, odnosno susjednim državama takva da njihovi građani mogu dolaziti u zemlju uz poštivanje mjera koje važe za domaće stanovništvo.

Također, obzirom da je ranijom odlukom Vijeća ministara BiH bila na snazi mjera o zatvaranju graničnih prijelaza na aerodromima u Sarajevu, Tuzli, Banjoj Luci i Mostaru koja je važi do 1. lipnja ove godine, ista se neće produžavati.

To praktično znači, da će od 31. svibnja, od 24 sata, biti otvoren međudržavni zračni promet, ali će svi putnici, u ovisnosti s koje destinacije dolaze poštovati postojeći režim.

To konkretno znači da će strancima koji nisu iz susjednih država biti omogućeni poslovni dolasci uz poziv pravnog subjekta i negativni test na koronavirus koji ne smije biti stariji od 24 sata.

Izvor: hercegovina.info