16.8 C
Zagreb
14.5 C
Zürich
16.6 C
New York
12.8 C
Buenos Aires
24.4 C
Melbourne
Utorak, 21 svibnja 2024
spot_img

Birajte najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji

Udruga „Stećak“ i Hrvatska matica iseljenika organiziraju Sedmu reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“ i Hrvatska matica iseljenika organiziraju online Sedmu reviju i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. Kako djevojke ne mogu putovati zbog epidemije virusa COVID-19, ovogodišnja Revija i izbor održat će se uživo online 10. srpnja 2020. godine s početkom u 20:00 sati na YouTube kanalu.

Prijenos će biti emitiran na Trgu gange i hajdučke družine Mijata Tomića u Tomislavgradu. Sudionice koje se prijave za izbor izravno će se uključiti u prijenos i pozdraviti prisutne na Trgu i gledatelje na YouTube kanalu.

Na Trgu će zasjedati Prosudbena komisija koja će izabrati prvu i drugu pratilju i najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske za 2020. godinu.

Pobjednice će dobiti lente i nagrade, replike tradicijskog nakita, kao i pobjednice u dosadašnjim natjecanjima. Udruga „Stećak“ nagrade će im poslati poštom na kućnu adresu.

Na natjecanje su prijavljene djevojke iz cijelog svijeta. Izbor će biti težak jer su djevojke i narodne nošnje u kojima će se predstaviti prekrasne. Glasati za vašu favoritkinju možete od 28. lipnja u 12:00 sati do 10. srpnja 2020. godine u 16:00 sati na ovoj stranici: OTVORI

POVEZANI ČLANCI

Najnovije