9.4 C
Zagreb
5.5 C
Zürich
12.3 C
New York
17.3 C
Buenos Aires
22.2 C
Melbourne
Utorak, 23 travnja 2024
spot_img

NK Croatia Zürich – Stjepan Špehar stari-novi predsjednik kluba

NK Croatia uspjela je održati svoju godišnju skupštinu koja je kasnila gotovo tri mjeseca radi pandemije korona virusa. Izborna godišnja skupština na kojoj su većinom sudjelovali igrači i nešto pasivnih članova, održana je u prostorijama Hrvatske dopunske škole u Dietikonu.

Skupštinu je otvorio dotadašnji predsjednik Stjepan Špehar, koji je pozdravio sve prisutne članove i zahvalio im na odazivu. Nakon uvodnog govora predsjednika, za voditelja skupštine izabran je dugogodišnji član kluba Željko Pavić, koji je vodio skupštinu po predloženom dnevnom redu.

Usljedila su izvješća predsjednika kluba, sportskog šefa Roberta Ćurića, te trenera aktivnih Stanislava Blažanovića i seniora Elvisa Bočkaja.

Predsjednik Špehar podsjetio je sve članove na proteklih šest godina njegovog mandata, koje nisu uvijek bile lake jer je klub morao donositi vrlo teške i bolne odluke kao što su napuštanje Doma NK Croatia. Ipak, naglasio je da su odluke uvijek bile za dobrobit i budućnost kluba, što nije na prvu svima vidljivo.

Poslijednje dvije godine mandata Špehar je ocijenio kao vrlo uspješne. Odr$ana je uspješna jubilarna zabava kojom se obilježilo 50. godina kluba. Uspjeh je polučio i dvoranski malonogometni turnir, kakav se samo poželjeti može. Pohvalio je rad igrača na turniru i ustvrdio da je zajedništvo vodstva kluba i igrača pokazalo dobre rezultate. Osvrnuo se i na novu web stranicu, koja je ogledalo jednog velikog kluba, kao što je Croatia. Financijska situacija kluba više je nego zadovoljavajuća, zahvaljujući dobro organiziranom turniru, priljevu članarina, ali i sponzorima kluba Creativ Personal AG gospodina Tihomira Samarina, Axa Parkett gospodina Roberta Škare i Bistro & Bar Letzi gospodina Marijana Lepana.

Sportski šef Robert Ćurić također je istakao zadovoljstvo na sportskom planu posljednje dvije godine, te je također pohvalio rad igrača na turniru, koji je jedan od najvećih prihoda kluba.

Trener aktivnih Stanislav Blažanović izvjestio je da je zadovoljan aktualnom situacijom u igračkom kadru gdje na raspolaganju ima 28. igrača, zadovoljan je i što je klub uspio kupiti novu opremu za igrače. Izrazio je žaljenje jer se ove godine nije moglo ići na pripreme u domovinu, ali i prekidom prvenstva radi korona virusa. No istakao je da će igrači biti spremni za novu sezonu.

Elvis Bočkaj,trener seniora istakao je da je kod seniora teška situacija i apelirao na buduće novo vodstvo kluba da pomognu kako bi se seniori održali. Nažalost zbog privatnih razloga on je nakon osam godina na klupi seniora Croatije podnio ostavku na mjesto trenera.

Nakon 10. godina svoju sudačku karijeru završava i Ljupko Martić sudac NK Croatije, kojemu se klub također zahvalio na vjernosti i želi mu puno uspjeha u privatnom i obiteljskom životu.

Nakon svih izlaganja održana je kratka rasprava po izvješćima, te se pristupilo izboru novog Upravnog odbora koji je predložio dotadašnji predsjednik Špehar, a koji je i jednoglasno izabran od svih prisutnih na godišnjoj skupštini.

Novu Upravni odbor:

Stjepan Špehar, predsjednik

Dario Perković, dopredsjednik

Davor Crnković, tajnik

Robert Ćurić, sport šef

Ivan Dukić, predstavnik igrača

Stanislav Blažanović, član

Pod točkom razno razmatrano je što će klub poduzeti s peharima, koji su trenutno u skladištu te je odlučeno da Uprava kluba sama donese odgovarajuće rješenje u interesu čuvanja povijesti kluba. Također je vođena rasprava o dvorani koju klub ima u najmu, kako bi se ona bolje iskoristila i zadržala.

Nakon završetka skupštine nastavljeno je ugodno druženje svih članova u prostorijama Hrvatske dopunske škole u Dietikonu, kojoj se Uprava NK Croatije zahvaljuje na izuzetno dobroj suradnji i ovim putem čestita 30. godina hrvatske nastave u Švicarskoj.

NK Croatia / Foto: I. Barišić

POVEZANI ČLANCI

Najnovije