6.6 C
Zagreb
2.6 C
Zürich
12.6 C
New York
16.9 C
Buenos Aires
22 C
Melbourne
Srijeda, 24 travnja 2024
spot_img

Pobjednica 7. Revije je Ivana Glavić iz Kanade

Na 7. reviji tradicijske odjeće i izboru najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji nagrade su pripale pobjednici Ivani Glavić iz Kanade, Petri Anić iz Posušja, BiH kao najfotogeničnijoj po broju FB glasova, Annamariji Bunoza iz Austrije za mjesto druge pratilje te Angeli Miljak iz Južnoafričke Republike.

Održana je je 7. Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH u organizaciji Udruge Stećak i Hrvatske matice iseljenika. Ovogodišnja Revija je bila po prvi puta u virtualnom obliku s javljanjem iz Tomislavgrada gdje su na Trgu gange projicirani video filmovi sudionica.

Pobjednica Ivana Glavić iz Kanade

Reviju je otvorio u ime pokrovitelja mr. Ivan Vukadin, načelnik općine Tomislavgrad, a video pozivom javila se Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanja Hrvata u Bosni i Hercegovini u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH. U ime organizatora i suorganizatora video pozivom iz Zagreba javio se dr. Ivan Tepeš, zamjenik ravnatelja Hrvatske matice iseljenika, koji je zahvalio svima koji su pridonijeli održavanju ovoga važnog programa za jačanje veza s iseljeništvom usprkos svim izazovima s kojima smo se susreli.

Petra Anić, Posušje – najfotogeničnija po izboru FB glasova

Organizatori zahvaljuju svim djevojkama koje su se uključile u program, od kojih mnoge djeluju u kulturno-umjetničkim društvima u svojim zajednicama, i svojim sudjelovanjem pridonijele ne samo  očuvanju nego i promociji naše kulturne baštine u cijelom svijetu.

Pratilja Angela Miljak, Južnoafrička Republika

Dvadeset i tri djevojke iz 15 zemalja i četiri kontinenta predstavile su bogatstvo hrvatskog rukotvorstva, a ono što ih je sve povezuje  su hrvatski korijeni i ljubav prema našoj zajedničkoj tradicijskog kulturi. Sve  su one kraljice i nošnje koje su predstavile  naše su nacionalno blago utkano u  zajednički kulturni identitet.

Pratilja Annamarija Bunoza, Austija

Osim njih na Reviji su sudjelovale: Jasna Frković (Argentina), Kristina Drvenkar (Australija), Adela Milić (Busovača, BiH), Ružica Jokić (Brčko, BiH), Kristina Božinović (Crna Gora), Nevenka Kovačević (Alamos, Čile), Anamarija Došlić (Italija), Jessice Greco (Italija), Christina Grgić (Kanada), Nikolett Gati (Mađarska), Josipa Mrkonjić (Njemačka), Matea Varvodić (Njemačka), Ivana Ugrin (Norveška), Olivia Panžić (Novi Zeland), Izabela Mihaela Banac (Rumunjska), Ana Horvacki (Srbija), Dorijana Vučinac (Srbija), Ivana Špoljarić (Švicarska) i Lorna Cikoja (Švicarska).

Čestitamo organizatorima i svim djevojkama, a posebno onima koje su dobile najviše glasova publike i prosudbene komisije.

Tekst: Snježana Jurišić

POVEZANI ČLANCI

Najnovije