8.8 C
Zagreb
4.9 C
Zürich
15.7 C
New York
20.4 C
Buenos Aires
23.7 C
Melbourne
Utorak, 23 travnja 2024
spot_img

Pripremna utakmica Croatije ZH: Marijan Šišić i Nicola Petrlić postigli po dva, Danijel Komin jedan pogodak za pobjedu

Nakon što su ublažene sigurnosne mjere zbog koronavirusa, NK Croatia uspjela je odigrati i drugu prijateljsko-pripremnu utakmicu.

Da su se igrači zaželjeli igranja nogometa bilo je vidljivo na terenu. Ali isto tako bilo je očito da su se i gledatelji zaželjeli gledati nogometne utakmice. Pokazala je to nazočnost vjernih 5o gledatelja koji su pratili ovaj susret.

Već u prvim minutama NK Croatia dolazi do vodstva preko razigranog povratnika u Croatiju Marijana Šišića, koji nakon 20. minuta postiže i svoj drugi pogodak. Protivnik uspijeva smanjiti rezultat i postiže svoj prvi pogodak. NK Croatia igrala je vrlo dobro i bez greške, nije dozvoljavala protivniku da se približava vratima Giuliana Škare, koji se nakon ozlijede vratio na poziciju vratara. Do kraja prvog poluvremena Nicola Petrlić zabija za povećanje vodstva Croatije.

U drugom poluvremenu uslijedilo je opuštanje igrača Croatije što je protivnik kaznio s dva pogotka i polako se pokušao vratiti u igru. Ipak, u 78. minuti Danijel Komin odgovara pogotkom i omogućava Croatiji predah od FC Spreitenbacha, koji im je bio za petama. Već tri minute kasnije sjajni Nicola Petrlić postiže svoj drugi pogodak za konačnih pet pogodaka Croatije, a domaćin uspijeva ublažiti poraz postizanjem pogotka nekoliko minuta kasnije.

Igrači Croatije utakmicu su mirno priveli kraju i upisali pobjedu u ovom prijateljskom susretu, koji je sigurno pokazao treneru Blažanoviću gdje su nedostatci i što se mora popraviti uoči početka prvenstva, koji za Croatiju počinje 16. kolovoza kup utakmicom protiv FC Witikona.

FC Spreitenbach – NK Croatia Zürich 4:5 (1:3)

Sastav NK Croatia ZH: Giuliano Škara, Pero Zovko, Daniel Dežić, Ivan Dukić, Ivan Knežević, Danijel Komin, Marjan Šišić, Dario Perković(C) Nicola Petrlić, Stjepan Laštro, Kristijan Krstić.

Još su igrali: Frano Dukić, Marin Hrkać, Ivan Zubonja, Andrea Krstić, Stanislav Blažanović, Davor Crnković.

Treneri : Stanislav Blažanović i Dario Perković

Tekst / foto: Stjepan Špehar

POVEZANI ČLANCI

Najnovije