8.2 C
Zagreb
2.3 C
Zürich
7.5 C
New York
18.5 C
Buenos Aires
15.8 C
Melbourne
Utorak, 23 travnja 2024
spot_img

Edelweiss i Swiss – red letenja za kolovoz

Swiss i Edelweiss nastavit će prometovati prema tri hrvatske zračne luke i kroz kolovoz, u bitno reduciranom redu letenja u odnosu na ljetnu sezonu 2019.

Kako prenosi Croatianaviation potvrđeno je da se iz ove dvije aviokompanije u kolovozu broj tjednih letova na linijama prema Hrvatskoj iz Švicarske neće povećavati, no kompanije su potvrdile letove te će na njima sigurno prometovati.

Swiss u ovoj ljetnoj sezoni ima tek jednu liniju prema Hrvatskoj, onu između Ženeve i Dubrovnika, koja će u kolovozu prometovati svega jednom tjedno, svake subote, zrakoplovom tipa A220-300 kapaciteta 160 putnika. Linija je najavljena do kraja kolovoza te je u rujnu vrlo vjerojatno neće biti.

Edelweiss prometuje prema Dubrovniku, Splitu i Puli, što će nastaviti činiti i u idućem mjesecu.

Kompanija prometuje na liniji Zurich – Dubrovnik jednom tjedno, svakog petka, dok će se linija Zürich – Pula nastaviti održavati također jednom tjedno, svake subote. Na obje linije prometuju zrakoplovi većeg kapaciteta, tipa A320 (174 sjedala).

Jedina linija na kojoj Edelweiss prometuje s nešto većim brojem tjednih letova jest ona između Züricha i Splita. Naime, i kroz kolovoz kompanija će na ovoj liniji prometovati 4 puta tjedno (svakog utorka, četvrtka, subote i nedjelje).

Podsjećamo, Swiss je ranije prometovao i između Züricha i Zagreba, no ta je linija ukinuta prije izbijanja pandemije. Na liniji Zagreb – Zürich danas prometuje samo Croatia Airlines.

Više informacija: Croatianaviation.com

Foto: Tibor Almadi/ jetphotos.com

POVEZANI ČLANCI

Najnovije