Kojim zemljama, kad je u pitanju Švicarska prijeti karantena?

Zbog mnogobrojnih upita objavljujemo informativno članak koji pojašnjava kako švicarska Vlada odlučuje koje će zemlje dodati na listu rizičnih zemalja.

Od 6. srpnja putnici iz rizičnih zemalja moraju pri ulasku u Švicarsku u desetodnevnu karantenu. Popis rizičnih zemalja kreira federalna vlada i ažurira po potrebi. Zadnji put lista je ažurirana 18. kolovoza. ČLANAK

Epidemiološka situacija u pojedinim zemljama mijenja se iz dana u dan. U nekim zemljama broj inficiranih je u stalnom porastu, tako i u Hrvatskoj. Švicarska nacionalna televizija SRF redovito ažurira tablicu u kojoj se može vidjeti svaka zemlja koja je već na popisu ili je trenutno u opasnosti da bude stavljena na listu kada savezna vlada napravi sljedeću službenu prilagodbu.

Ograničenje koje su postavili Federalno vijeće i BAG iznosi 60. novih infekcija na 100.000 stanovnika u posljednjih 14. dana.

Hrvatska je 19. kolovoza imala 219. novih, a zadnjih 14. dana ukupno 1’537 slučajeva. Što je na 100’000 prosijek od 38 osoba.

Po tom pitanju izgleda da Hrvatska neće skoro na listu rizičnih zemalja. Ipak, treba imati na umu da je situacija nepredvidiva i ako porast novih slučajeva bude i dalje visok, Hrvatska već i kroz koji dan može doći na listu.

Stranica SRF se redovito ažurira. Preporučujemo svima koji se nalaze na odmoru ili imaju namjeru putovati da stranicu prate putem OVE poveznice.

srf.ch

Autor


Ruža Studer
Više o autoru