6.6 C
Zagreb
3.9 C
Zürich
9.2 C
New York
16.9 C
Buenos Aires
21 C
Melbourne
Subota, 20 travnja 2024
spot_img

Hrvatska se nalazi na listi švicarskog zavoda za zdravstvo iznad dozvoljene granice

U ponedjeljak, 24. kolovoza u Hrvatskoj su od 2.364 testiranih osoba zabilježena 136 nova slučaja. Na listi švicarskog zavoda za zdravstvo (BAG), Hrvatska se od danas nalazi na listi zemalja koje su iznad dozvoljene granice.

Zemlje s oznakom “Iznad granice” trenutno su iznad, ali još nisu na popisu obvezne karantene. Ako ne uspiju sniziti broj novih infekcija do ponovnog ažuriranja popisa, tim zemljama prijeti mjesto na popisu rizičnih zemalja i po povratku u Švicarsku karantena od deset dana.

Za zemlje koje su i dalje na popisu rizičnih, ali su ispod granične vrijednosti vrijedi isto.  Te zemlje će se ukloniti s popisa s nadolazećom prilagodbom, izuzev ako ne ispunjavaju neki od druga dva uvjeta.

Prekoračenje navedene granične vrijednosti (60. novih infekcija na 100.000 stanovnika u posljednjih 14. danajedan je od tri uvjeta zbog kojih je neka država klasificirana kao rizična zemlja. Druga dva uvjeta su:

  • Ako dostupni podaci iz dotične zemlje ili područja nemaju pouzdanu procjenu rizične situacije, a postoje pokazatelji povećanog rizika prijenosa u određenoj zemlji ili području.
  • U posljednja četiri tjedna je više zaraženih ljudi koji su se nalazili u dotičnoj zemlji ili području ušlo u Švicarsku.

Pratimo situaciju i objavit ćemo, ako Savezno vijeće donese novu odluku glede Hrvatske informacije i mjere koje će stupiti na snagu.

Lista svih rizičnih zemalja – OTVORI

POVEZANI ČLANCI

Najnovije