14.9 C
Zagreb
6.3 C
Zürich
10.4 C
New York
21.4 C
Buenos Aires
24.9 C
Melbourne
Subota, 20 travnja 2024
spot_img

Najnovije vijesti Austrija – Nakon odmora u Hrvatskoj i u tranzitu potrebna registracija

Austrija od subote, 22. kolovoza registrira ne samo povratnike s odmora koji se vraćaju u Austriju nego i one koji su u tranzitu. Zbog te odluke protekli vikend neki su na granici imali do 15 sati čekanja.

Zbog strogih kontrola ulazaka na austrijskoj strani tunel Karavanke se povremeno zatvarao, pa je kolona vozila u nedjeljnim jutarnjim satima na slovenskoj strani bila duga i više od deset kilometara uz veliko vrijeme čekanja za ulazak u Austriju. Putnici, a uglavnom se radi o njemačkim i nizozemskim turistima koji se vraćaju s odmora u Hrvatskoj, svjedoče i o 15-satnom čekanju na ulazu u Austriju iz smjera Slovenije.

Austrijska vlada u subotu, 22. kolvoza uvela je pravilo po kojem se na ulazu u zemlju ne registriraju samo putnici kojima je krajnji cilj Austrija nego i svi oni koji su na proputovanju, što do sada niti u jednom trenutku nije bila praksa. Oni koji ostaju u Austriji su dužni predočiti negativni test na koronavirus ili na dva tjedna otići u karantenu. Tranzitni putnici, koji su dosad bez kontrole prolazili granicu, od sada su dužni ispuniti obrazac i registrirati se. Sve je to dovelo do neopisivih gužvi.

U jutarnjim satima nedjelje Austrijanci  su počeli propuštati tranzitne putnike i stanje prometa na slovensko-austrijskom cestovnom graničnom prijelazu kroz tunel Karavanke u popodnevnim se satima normalizirao. Ostaje nedoumica glede odredbe koja je dovela do gužvi.

Preporučujemo pročitati ODREDBU Austrijskog ministarstva za zdravstvo svima koji namjeravaju putovati kroz Austriju, te da već prije putovanja ispune traženi OBRAZAC.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije