8.8 C
Zagreb
4.9 C
Zürich
15.7 C
New York
17.3 C
Buenos Aires
22.2 C
Melbourne
Utorak, 23 travnja 2024
spot_img

Blažanović s tri pogotka demontirao protivnika

Utakmica je odigrana pred punom tribinom igrališta Juchhof, što se ne viđa svake utakmice, a oduševljenje navijača Croatije bilo je veliko zbog pobjede, koja je omogućila da se klub uspne do četvrtog mjesta na tablici.

NK Croatia ZH – FC Republika Srpska 4:2 (1:0)

Druga utakmica prvenstva odigrana je u drugoj polovici tjedna nakon teškog poraza u prvoj utakmici protiv FC Wiedikona (5:0), koji je zasluženo slavio protiv Hrvata budući da se NK Croatia u toj utakmici nije snašla. Protivnik je koristio svaku priliku da poentira, iako je vratar Žiljak uspio spasiti nekoliko stopostotnih prilika i tako ne dozvoliti FC Wiedikonu da postigne još koji pogodak.

U drugoj odigranoj utakmici NK Croatia se vratila na stare staze i sjajnom igrom otvorila utakmicu ne dozvolivši protivniku da uopće dođe do vratiju vratara Žiljka. U 30. minuti iz slobodnog udarca izvan 16. metara Stanislav Blažanović postiže svoj prvi pogodak i unosi nemir u redove protivnika, dok hrvatska publika s oduševljenjem pozdravlja vodstvo Croatije. Prvo poluvrijeme završava ovim rezultatom i odličnom igrom momčadi, koja djeluje samouvjereno i željna pobjede.

U drugom poluvremenu NK Croatia na samom početku postiže svoj drugi pogodak, a strijelac je novi igrač kluba i napadač Marko Bagarić. Mala neopreznost obrane Croatije i gosti postižu dvije minute kasnije svoj prvi pogodak i malu nadu za preokret rezultata. No Croatia dobro kontrolira igru, posebno u srednjem veznom redu gdje je glavnu ulogu imao Dario Perković kapetan momčadi. U 70. minuti trener i igrač Stanislav Blažanović opet postiže pogodak za čvrsto vodstvo Croatije, a pet minuta kasnije i svoj treći pogodak za 4:1. Nakon dvije minute gosti postižu svoj drugi pogodak no ne ostaje im vremena da bi preokrenuli rezultat u svoju korist.

Utakmica je odigrana pred punom tribinom igrališta Juchhof, što se ne viđa svake utakmice, a oduševljenje navijača Croatije bilo je veliko zbog pobjede, koja je omogućila da se klub uspne do četvrtog mjesta na tablici.

Sastav NK Croatia Zürich: Marko Žiljak, Danijel Komin, Ivan Dukić, Marijan Šišić, Ivan Knežević, Marko Bagarić, Nikola Novak, Dario Perković (C), Stanislav Blažanović, Kristijan Krstić, Nicola Petrlić. Još su igrali: Martin Hrkač, Luka Lapenda i Pero Zovko.

Trener – igrač Stanislav Blažanović.

Za portal Moja Domovina: Stjepan Špehar

POVEZANI ČLANCI

Najnovije