55. Vinkovačke jeseni završile svečanim mimohodom

Onima koji Vinkovačke jeseni prate svake godine ovogodišnje su bile skromne, onima koji su ih uživo pratili prvi put ukazala se prilika bez velike gužve na gradskim ulicama iz neposredne blizine pratiti svečani mimohod i reviju konjskih zaprega.

Zbog aktualne situacije i epidemioloških mjera, 55. Vinkovačke jeseni održale se se u skromnijem obliku. Ipak, mjere nisu mogle zaustaviti veselje i razdraganost na licima posjetitelja koji su pratili svečani mimohod i reviju konjskih zaprega.

Gradskim ulicama prošlo je 31 folklornih skupina iz Vukovarsko-srijemske županije i 25 konjskih zaprega, dok su putem video zida prikazani nastupi folklornih skupina koje zbog pandemije nisu mogle sudjelovati u mimohodu, snimani su proteklih tjedana.

Organizatori su se potrudili održati mjere opreza, na prilazima centru grada mjerila se temperatura, a volonteri Crvenog križa dijelili su posjetiteljima dezinfecijska sredstva.

Gradonačelnik Ivan Bosančić zatvorio je 55. vinkovačke jeseni izrazivši nadu da će se 56. jeseni održati u starom izdanju.

Bile su ovo drugačije jeseni nego sve dosadašnje, moglo se čuti od domaćih Vinkovčana. “Nije to “TO”, fale nam naši sudionici iz drugih djelova domovine,” govori nam jedna starija gospođa na štandu. “Ipak smo sretni što su se jeseni održale. Svi smo se zaželjeli druženja, pjesme pa i zaigrati koje kolo te smo zahvalni za organizaciju.”