10.8 C
Zagreb
10.3 C
Zürich
11.2 C
New York
16.4 C
Buenos Aires
27.7 C
Melbourne
Četvrtak, 25 travnja 2024
spot_img

Povodom smrti Stjepana Talana – Zahvala brata Franje

Nakon kratke i teške bolesti u Schlierenu je preminuo Stjepan Talan. Na njegovo zadnje putovanje u Domovinu ispratili su ga članovi obitelji i prijatelji u crkvi sv. Josipa u Dietikonu gdje je misu predvodio fra Ivan Prusina.

Od samog dolaska u Švicarsku 1988. godine, Stjepan je bio redovit sudionik misnih slavlja koja su se organizirala i priređivala u sklopu Hrvatske katoličke misije Zürich.
Prijateljske odnose sklopio je i s ostalim ljudima koji su, uslijed raznih
okolnosti napustili rodni kraj, a nastojao je i druge potaknuti na očuvanje
nacionalnog identiteta i ljubavi prema Bogu, rodnom kraju i Domovini.

Posljednji put u Domovini je bio, zajedno s kćerkom Marijom u ožujku o. g. Razmišljanja o povratku u Strmec, prekinula mu je zloćudna bolest koja je dijagnosticirana 9. travnja 2020. g.

Obred ukopa u Hrvatskoj predvodio je 24. rujna vlč. Ivan Sakač, a pogrebu su uz brojne vjernike, rodbinu i prijatelje nazočili vlč. Ivan Košić, vlč. Vlado Borak, vlč. Zorislav Šafran i rođak, vlč. Vjekoslav Pavlović koji je potom predvodio misu u crkvi sv. Petra i Pavla u Petrijancu.

Na vječni počinak ispraćen je u izvedbi župnog zbora Petrijanec pjesmama Suza za zagorske brege, Fala, Bliže, o Bože mojBože čuvaj Hrvatsku.  Na kraju mise župni zbor otpjevao je i omiljenu mu pjesmu Rajska Djevo, kraljice Hrvata.

Brat Franjo i obitelj iskazuju svoju zahvalnost svima koji su im u ovim danima bili podrška i koji su Stjepana s njima ispratili na njegovo vječno putovanje.

Tekst oproštaja od Stjepana pročitao je prijatelj Boris Veselnik.

Iskena sućut obitelji a Stjepanu Bog bio nagrada za sve dobro što učini bližnjima, rodnom kraju, Domovini kao i sunarodnjacima u Švicarskoj.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije