8.5 C
Zagreb
4.7 C
Zürich
7.3 C
New York
14.9 C
Buenos Aires
16.2 C
Melbourne
Četvrtak, 25 travnja 2024
spot_img

Najbolji sir na svijetu dolazi iz Hrvatske!

Na Great Taste Awardsu 2020, Gligorin Paški sir nagrađen je s dvije zvjezdice, a Kozlar iz maslinove komine s jednom zvjezdicom.

Sirana Gligora sudjelovala je na dva natjecanja, Svjetskom prvenstvu u siru (“World Championship Cheese Contest WCCC) u Wisconsinu i Great Taste Awards 2020 u Engleskoj. Ove godine na natjecanje je prijavljeno više od 12700 proizvoda a nagrađena su 5294 proizvoda.

Odluku je donijelo 144 člana žirija, među kojima su bili poznati kritičari hrane, kuhari, ugostitelji, prodavači, proizvođači i influenceri. Proizvode su ocijenili s jednom, dvije ili tri zvjezdice. Uz Gligoru, Hrvatska je imala još sedam predstavnika.

Nagrade su osvojili sljedeći sirevi:

Najbolji u klasi – Dinarski iz vinskog dropa

Druga nagrada – Žigljen iz maslinove komine

Druga nagrada – Likotin

Treća nagrada – Kordunski sir

Treća nagrada – Kolan iz vinskog dropa

Sirana Gligora proizvodi preko 450 tona raznih sireva godišnje, od čega oko 50 tona Paškog sira, a mlijeko se otkupljuje od preko 200 kooperanata, što na otoku Pagu za Paški sir, što iz Dalmacije, Like i Korduna za ostale sireve.

U Sirani Gligora zaposleno je oko 50 djelatnika; od vještih i iskusnih sirara do uslužnih i stručnih prodavača, a proizvodi se osim u restoranima, trgovinama i vlastitim buticima diljem Hrvatske uspješno prodaju u cijelom svijetu.

Čestitamo na osvojenim nagradama!

Foto: gligora.com

POVEZANI ČLANCI

Najnovije