6.2 C
Zagreb
2.7 C
Zürich
11.1 C
New York
14 C
Buenos Aires
18.3 C
Melbourne
Četvrtak, 25 travnja 2024
spot_img

NK Croatia šokirala protivnika u gostima – Blažanović pogađao dva puta, Bagarić i Petković po jednom

Još jedna veličanstvena pobjeda Croatie Zürich

FC Blue Stars – NK Croatia 2:5 (1:2)

Sam početak utakmice bio je izrazito obećavajući jer je NK Croatia krenula u utakmicu samouvjereno i odlučno. Već u 10. minuti utakmice Daniel Petković sjajnim pogotkom dovodi Croatiju u vodstvo. Dominacija Croatije nije prestajala iako su domaćini pokušavali probiti obranu Croatije, ali bez uspjeha. U 22. minuti trener i igrač Stanislav Blažanović postiže svoj prvi pogodak na utakmici i učvršćuje vodstvo hrvatske momčadi. Pritisak se na domaćina se nastavio ali pogodaka nije bilo, sve dok u 42. minuti utakmice domaćin nije došao do pogotka i do nade za preokret rezultata.

U drugom poluvremenu, nakon dvije minute igre Marko Bagarić pogađa za 3:1 i Croatija je mogla odahnuti. Ali nije, pa je tako u 52. minuti Stanislav Blažanović po drugi puta zatresao mrežu protivnika i izbezumio domaćine koji se nisu predali već su i dalje pokušavali doći do pogotka. U 59. minuti autogolom domaćina povećava se vodstvo Croatije i polako se nazire da će NK Croatia utakmicu riješiti u svoju korist.

Ipak u 78. minuti Blue Stars uspjeva doći do pogotka, ali bio je tek utješni pogodak jer drugih nije bilo. Igrači Croatije imali su kontrolu nad utakmicom i nisu dozvoljavali da dođe do nemilih situacija. Ovom pobjedom NK Croatia došla je na kratko do drugog mjesta. Nakon svih odigranih utakmica spustila se na četvrto mjesto, ali je ipak u vrhu i ostaje strah i trepet za svakog protivnika.

Slijedeću utakmicu NK Croatija igra 11. listopada u 12 sati, kada joj u goste na igralište Juchhof u goste dolazi Zürich City SC 1, momčad koja je zamijenila Croatiju na drugom mjestu.

Sastav NK Croatije Zürich: Frano Dukić, Danijel Komin, Ivan Dukić, Marijan Šišić, Ivan Knežević, Marin Hrkač, Nikola Novak, Stjepan Laštro (C), Stanislav Blažanović, Marko Bagarić, Daniel Petković.

Još su igrali: Nicola Petrlić, Pero Zovko i Hrvoje Pavić. Marko Žiljak nije igrao.

Trener – igrač: Stanislav Blažanović

Za portal Moja Domovina: Stjepan Špehar

POVEZANI ČLANCI

Najnovije