9 C
Zagreb
4.9 C
Zürich
12.5 C
New York
24.7 C
Buenos Aires
30.1 C
Melbourne
Petak, 19 travnja 2024
spot_img

Prva pobjeda Hrvatske nad Švicarskom!

U prijateljskoj utakmici koja se igrala u St. Gallenu, Hrvatska je pobijedila Švicarsku rezultatom 2:1 golovima Josipa Brekala i Marija Pašalića.

Susret u St. Gallenu igrao se s navijačima koji su, kad su u pitanju Hrvati i ovaj put bili brojniji te su s tribina bodrili vatrene. Niti zabrana za gostujuće navijače nije spriječila članove Kluba navijača hrvatske reprezentacije “Mi Hrvati” da iz bliza i daleka dođu u St. Gallen bodriti vatrene.

Uz mnogobrojne članove podružnice iz Švicarske, utakmici su nazočili članovi – navijači iz susjednih zemalja a srcem i mislima uz vatrene navijalo se iz domovine i svijeta.

U prvom poluvremenu, Švicarci su napadali i bili u prvim minutama opasniji. Prvu priliku imali su već u 8. minuti ali je Livaković Rodriguezov udarac obranio. Slijedile su prilike za domaćine i u 31. minuti Mario Gavranović doveo je Švicarce u vodstvo.

Hrvatska je uspjela izjednačiti u 42. minuti. Josip Brekalo primio je loptu od Bradarića i svadao vratara Omlina.

U drugo poluvrijeme krenuli su domaćini pritiskom ali bez pogodaka. Priliku koja mu se ukazala u 65. minuti iskoristio je Mario Pašalić i doveo Hrvatsku u vodstvo.

Zaslužena, prva pobjeda nad Švicarskom istovremeno je i prva pobjeda vatrenih u 2020. godini.

Hrvatsku čekaju utakmice u Ligi nacija u nedjelju, 11. listopada protiv Švedske i 14. listopada protiv Francuske.

Švicarska: Jonas Omlin – Eray Cömert – Bećir Omeragić – Ricardo Rodriguez – Fabian Schäer – Edimilson Fernandes – Jordan Lotomba – Djibril Sow – Granit Xaka – Mario Gavranović – Admir Mehmedi

Izbornik: Vladimir Petković

Hrvatska: Dominik Livaković – Domagoj Bradarić –  Duje Ćaleta Car – Dario Melnjak – Filip Uremović – Domagoj Vida – Milan Badelj – Mateo Kovačić – Domagoj Bradarić, Mario Pašalić – Josip Brekalo – Bruno Petković

Izbornik: Zlatko Dalić

Foto: screenshot Novatv / Klub navijača “Mi Hrvati”

POVEZANI ČLANCI

Najnovije