U St. Gallenu otvorena izložba Hrvatska od neovisnosti do predsjedanja Vijeću EU

U utorak, 6. listopada 2020. u domu Hrvatskog športskog društva Ban u St. Galenu otvorena je u povodu Dana hrvatskog Sabora, izložba „Hrvatska od neovisnosti do predsjedanja Vijeću EU“.

Izložbu su organizirali HŠD Ban kao domaćin i Generalni konzulat RH u Zürichu. Ostvarenju ove izložbe su, uz djelatnike Generalnog konzulata iz Zuricha pomogli i Večernji list, Pixsell, Foto klub Sloboda Varaždin, Hrvatski institut za povijest, Gradski muzej Varaždin te žiri za odabir fotografija, (Nikica Barić- predsjednik, Petra Vugrinec, Robert Belošević i Darko Gorenak).

Pred oko stotinu uzvanika (korona ograničenja) goste su tom prilikom pozdravili g. Stjepan Klopotan, predsjednik HŠD Ban i generalni konzul Slobodan Mikac. Posebni gost večeri bio je g. Branimir Ujević, Head of Coaching Development Department – Technical Development Division, momentalno najviše pozicionirani Hrvat pri Svjetskoj nogometnoj organizaciji FIFA. On je održao vrlo zanimljivo predavanje o nastupu Hrvatske nogometne reprezentacije na zadnjem svjetskom prvenstvu, te otkrio nekoliko detalja dosada nepoznatih široj publici.

Tom je prilikom tvrtka Crolux predstavila izvrsna međimurska vina, čiji je ona glavni zastupnik za Švicarsku, a za glazbeni užitak pobrinuli su se tamburaši grupe „Ševa“ iz St. Gallena. Veliki doprinos uspjehu cijelog događaja dali su Eva i Vinko Tomić, koji su se i ovaj put pobrinuli za hrvatske specijalitete i dobru kapljicu.