Vatreni u dvoboju Lige nacija pobijedili Švedsku

Pobjedu vatrenih u utakmici protiv Švedske u Ligi nacija pratilo je s tribina oko tri tisuće navijača.

Bila je ovo prva utakmica hrvatske reprezentacije nakon dužeg vremena s navijačima na tribinama. Bio je poseban osjećaj nakon te stanke bodriti vatrene u nedjelju, 11. listopada u ovoj važnoj utakmici protiv Švedske.

Zbog aktualne situacije, broj ulaznica bio je ograničen a vremenski uvjeti i nisu bili privlačni. Ipak, na sjevernoj tribini okupili su se članovi Kluba navijača “Mi Hrvati” koji su na utakmicu došli iz svih djelova Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Europe.

Vjerovali su navijači u pobjedu i ogromno je bilo veselje na tribinama nakon vodećeg pogotka Nikole Vlašića.  I kad su Šveđani izjednačili, nije se posustajalo s navijanjem. Orile su se s tribina pjesme, sjever je prkosio kiši i euforiji nije bilo kraja kad je Andrej Kramarić u 84. minuti zabio pobjednički pogodak.

Navijačima su nakon utakmice zahvalili izbornik Zlatko Dalić i Josip Brekalo“Hvala navijačima koji su došli na utakmicu po ovom izuzetno teškom vremenu. Nama na terenu je bilo hladno, a mogu misliti kao je tek bilo njima na tribinama. Nadam se da će protiv Francuske biti malo bolje vrijeme, da će se na tribinama okupiti malo više navijača i da ćemo upisati još jednu pobjedu”, rekao je Brekalo.

HRVATSKA: Livaković – Uremović, Lovren, Ćaleta-Car, Melnjak (74. Bradarić) – Brozović – Kovačić (61. Pašalić), Modrić, Vlašić – Brekalo (74. Kramarić), Perišić (85. Petković)

Izbornik: Zlatko Dalić

ŠVEDSKA: R. Olsen – Lustig, Lindelöf, Jansson, Augustinsson – Kuluševski, K. Olsson, Ekdal  (83. S. Larsson), Forsberg – Isak (65. Claesson) Berg

Izbornik: Janne Andersson

Sljedeća utakmica protiv Francuske igra se u srijedu, 14. listopada. Sigurni smo da će najvjerniji navijači i u srijedu s tribina bodriti vatrene i svojim navijanjem pridonijeti da pobjede Francuze.

Foto: Klub navijača “Mi Hrvati”, Ruža Studer