14.8 C
Zagreb
5.9 C
Zürich
9.9 C
New York
19.5 C
Buenos Aires
24 C
Melbourne
Petak, 19 travnja 2024
spot_img

Luka Lapenda s tri pogotka donio važnu pobjedu Croatiji Zürich

Zalaganjem cijele momčadi i sjajnom igrom došlo se do još jedne pobjede.

NK Croatia ZH – Zürich City SC  3:1 (1:1)

Već na samom početku odlično posložena i rastrčana hrvatska momčad dala je naslutiti da bi utakmica mogla biti riješena u njihovu korist. U takvom ozračju dolaze u vodstvo u 16. minuti utakmice, a bio je to tek prvi pogodak trostrukog strijelca Luke Lapende.

Trostruki strijelac Luka Lapenda

U 36. minuti gosti ipak dolaze do pogotka za izjednačenje, ali bila je to njihova prva i zadnja lopta u mreži Marka Žiljka.

Drugo poluvrijeme u igru je ušao Marko Bagarić, novo pojačanje Croatije, koji je nakon petnaestak minuta sjajnim prodorom po lijevoj strani igrališta servirao loptu Lapendi koji postiže drugi pogodak u utakmici. S druge strane igrališta gosti pokušavaju doći do izjednačenja ali sjajno brani Marko Žiljak, što dodatno uvodi nervozu u redove gostujuće momčadi.

Pred sam kraj utakmice Lapenda postiže i treći pogodak i momčad Croatije može odahnuti, ali i brojni navijači, koji su došli bodriti Croatiju. Zalaganjem cijele momčadi i sjajnom igrom došlo se do pobjede, a što sigurno veseli trenera Stanislava Blažanovića i njegovog pomoćnika Daria Perkovića, koji su zbog ozljeda ovaj puta utakmicu vodili sa klube, a ne iz igre.

U nedjelju, 18.10.2020.  u 12:00 sati, na igralištu Juchhof 1, NK Croatia dočekuje FC Engstringen pa nas očekuje sigurno još jedna dobra partija nogometa.

Sastav NK Croatia: Marko Žiljak, Pero Zovko, Ivan Dukić, Nikola Novak, Ivan Knežević, Marin Hrkač, Danijel Komin, Stjepan Laštro (C), Luka Lapenda, Kristijan Krstić,  Nicola Petrlić

Još su igrali: Daniel Petković i Marko Bagarić

Trener: Stanislav Blažanović

Pomoćnik trenera: Dario Perković

Za portal Moja Domovina: Stjepan Špehar

POVEZANI ČLANCI

Najnovije