3.9 C
Zagreb
2.6 C
Zürich
9.1 C
New York
18.6 C
Buenos Aires
22.4 C
Melbourne
Subota, 20 travnja 2024
spot_img

Njemačka je Švicarsku stavila na crveni popis – Što morate znati

Zbog nekontroliranog porasta broja slučajeva korone u Švicarskoj, od subote, 24. listopada 2020. godine Njemačka Švicarsku stavlja na popis rizičnih zemalja.

Što znači odluka njemačke vlade za Švicarce?

Ako u Njemačku uđete iz Švicarske, morate pokazati negativni Covid test koji nije stariji od 48 sati ili morate biti u karanteni 14 dana. Čim se za to vrijeme karantene prikaže negativan test, karantena je gotova.

Što znači ta odluka za mali pogranični promet, tj. Švicarce iz kantona koji graniče s Njemačkom?

Odluka ne vrijedi za sedam pograničnih kantona, obadva Basela, Aargau, Schaffhausen, Zürich, Thurgau St. Gallen. Pored toga, u odredbu su uključeni kantoni Appenzell Innerrhoden i Ausserrhoden te kanton Jura. Stanovnici ovih kantona mogu nastaviti putovati u područje Njemačke u blizini granice prema pravilu od 24 sata.

Kako njemačke granične vlasti kontroliraju odakle dolazi netko iz Švicarske?

Granica ostaje otvorena, ali prema njemačkim graničnim vlastima bit će na djelomičnih provjerea. Na primjer, prema automobilskoj registarskoj tablici vidljivo je želi li netko ući u Njemačku iz kantona Basela ili kantona Berna.

Putovanje iz Njemačke u Švicarsku

Upozorenje za putovanje u Švicarsku vrijedi od subote, 24. listopada 2020. To znači da za Nijemce ne postoji zabrana putovanja u Švicarsku, ali moraju u karantenu nakon povratka u Njemačku dok ne pokažu negativan test korone. Njemački gosti koji se nalaze trenutno na odmoru ili su imali rezervaciju u Švicarskoj mogu rezervaciju besplatno otkazati. Na njemačkoj listi rizičnih zemalja također su Poljska, gotovo cijela Austrija i veliki dijelovi Italije.

Foto: KEYSTONE

POVEZANI ČLANCI

Najnovije