8.2 C
Zagreb
2.3 C
Zürich
7.5 C
New York
18.5 C
Buenos Aires
15.8 C
Melbourne
Utorak, 23 travnja 2024
spot_img

Golijada NK Croatije u gostima kod FC Industrie Turicum

FC Industrie Turicum – NK Croatia Zürich 3:8 (0:3)

Vrlo dobar start hrvatske momčadi na početku utakmice bio je naznaka da bi pobjeda lako mogla biti upisana. Već u 12. minuti utakmice odličan Marko Bagarić prvi puta je zatresao mrežu protivnika za vodstvo Croatije.

Nastavak je uslijedio istim tempom pritiska na domaćina, koji je u 24. minuti urodio drugim pogotkom Marka Bagarića, koji je veliko pojačanje i osvježenje u redovima Croatije. Pritisak je potrajao do kraja poluvremena uz dosta prigoda sve do 45. minute kada Nicola Petrlić postiže pogodak za 0:3 vodstvo.

Drugo poluvrijeme otvara Marko Bagarić s pogotkom u 47. minuti, no dvije minute kasnije domaćin uspjeva pobjeći obrani hrvatske momčadi i postiže svoj prvi pogodak. Desetak minuta kasnije u listu strijelaca upisuje se i Ivan Dukić za 1:5 rezultat. Nakon Dukićevog pogotka Nicola Petrlić bježi obrani domaćina, ali vratar izlazi izvan 16 metara i ruši Petrlića te mu sudac dodjeljuje direktan crveni karton. Od tog trenutka protivnik je igrao s igračem manje, ali to ih nije pokolebalo jer su još uvijek napadali. Iz slobodnog udarca nažalost nije bilo pogotka. U 67. minuti u igru ulazi mladi Ivan Zubonja te minutu kasnije i on zabija za visoko vodstvo Croatije. U 73. minuti utakmice rezervni vratar domaćina propušta jednu povratnu loptu svoje obrane koja odlazi ravno u mrežu. Nekoliko minuta kasnije domaćin postiže pogodak iz jedne upitne situacije kada se dva igrača nalaze u zaleđu, ali to nije jedina greška sudca, koji u dosta situacija nije donio ispravnu odluku.

Kod nekih igrača Croatije javila se nepotrebna nervoza koja je uslijedila prekidima, a kasnije i žutim kartonom te udarcem s bijele točke. Igrač Croatije bespotrebno je srušio igrača domaćih, koji uspješno realiziraju poklonjen jedanaesterac. Do utakmice je ostalo nekoliko minuta, ali dovoljno da se i Luka Lapenda upiše u listu strijelaca za kraj utakmice i veliku pobjedu Croatije, koja je učvrstila svoju poziciju na trećem mjestu.

U nedjelju 01. studenoga 2020. g. NK Croatia dočekuje FC Kosova na igralištu Juchhof 1 u 12 sati. Nadamo se da će odigravanje utakmica biti dozvoljeno radi korona virusa jer su do kraja jesenskog djela prvenstva još samo dvije utakmice.

Sastav NK Croatia Zürich: Giuliano Škara, Ivan Dukić, Dario Perković ( C ), Ivan Knežević, Marko Bagarić, Davor Crnković, Kristijan Krstić, Danijel Komin, Danijel Petković, Nicola Petrlić, Luka Lapenda

Još su igrali: Ivan Zubonja, Frano Dukić, Marijan Šišić i Andrea Krstić

Trener: Stanislav Blažanović

Za portal Moja Domovina: Stjepan Špehar

POVEZANI ČLANCI

Najnovije