Meeting G2.6. – Upoznajte uspješne poduzetnike i povežite se sa svijetom

Konferencija Meeting G2.6 pod nazivom Najbolji kad je najteže predstavit će hrvatskim iseljenicima iz cijeloga svijeta Hrvatsku kao državu atraktivnu za ulaganja, a Hrvatima u domovini pružiti pozitivnu perspektivu za razvoj poduzetništva i poslovne suradnje s dijasporom.

Program ovogodišnje konferencije bit će u znaku ekonomskih izazova s kojima se suočava cijeli svijet ususret drugom zatvaranju.

Aktualno predavanje o drukčijem pristupu borbi protiv koronavirusa održat će veleposlanik Hrvatske u Kraljevini Švedskoj Nj. E. Siniša Grgić. Švedska je jedina država u Europskoj uniji koja tijekom pandemije nije ništa zatvorila. Zato se često spominje “švedski model” – kao model suprotan lockdownu. Siniša Grgić ispričat će nam detalje o provedenome modelu te govoriti o najvažnijim uspjesima i pogreškama tog modela u poslovnom svijetu. Također, predstavit će svoju knjigu World of Skills, s naglaskom na vještine koje građane Hrvatske čine najboljima na svijetu.

Prije pandemije za Hrvatsku je Južna Koreja bila jedno od najpotentnijih turističkih tržišta u Aziji. Sve je započelo 2012. kad je na Jadranu snimljen prvi korejski reality show. Godinu nakon toga nekoliko poznatih korejskih glumica proputovalo je Hrvatsku kao dio scenarija popularnoga turističkog dokumentarca. I onda su se brojke vinule u visine. Podaci Turističke zajednice Grada Zagreb za 2019. godinu govore kako su Južnokorejci bili najbrojniji posjetitelji glavnoga grada i drugi po broju ostvarenih noćenja, točnije, u 2019. godini više od pola milijuna Južnokorejaca posjetilo je RH.

“Udaljenost između Seula i Zagreba sada se prevaljuje za samo 11 sati, a planirano uvođenje izravnog leta dodatno će poboljšati povezanost. Niskotarifna zrakoplovna kompanija T’Way Air trenutno je u pregovorima o otvaranju četiriju izravnih letova iz Seula za Zagreb. Iako je trenutna realizacija odgođena zbog pandemije, u 2021. godini očekuju se nove direktne zračne linije između glavnih gradova Hrvatske i Južne Koreje”, naglasio je Nj. E. Damir Kušen, veleposlanik RH u Južnoj Koreji.

Hrvatski poduzetnici i Hrvati koji žive u inozemstvu predstavit će svoje uspješne priče i izazove s kojima se susreću zbog pandemije koronavirusa, brojni panelisti predstavit će prednosti poslovanja u Hrvatskoj za sve zainteresirane investitore, a svi sudionici imat će priliku za online umrežavanje i razmjenu znanja i iskustava.

Na internetskoj stranici meeting-g2.com nalaze se detaljnije informacije o programu te dosadašnjim Konferencijama, a svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti online te posjetiti MG2 i na Youtube kanalu.

Više o Udruzi MG2:

Udruga Meeting G2 okuplja multidisciplinarnu skupinu Hrvata iz iseljeništva i domovine, čiji je cilj umrežiti poslovnu domovinsku i iseljenu Hrvatsku te pomoći u jačanju ulaganja dijaspore u domovinu. Misija je Udruge povezati Hrvate iz svijeta s Hrvatima i poslovnim mogućnostima u Hrvatskoj putem internetske i osobne praktične razmjene znanja te društvenog umrežavanja. Vizija ih vodi u budućnost u kojoj će mogućnosti, prilike i snovi poslovanja s domovinom ili u njoj, pokrenuti novo razdoblje hrvatskoga razvoja, rasta i produktivnosti. Udruga čvrsto vjeruje da Hrvatska ima golem neiskorišteni potencijal i vrlo dobru kvalitetu života te da zapravo broji 8 milijuna stan
ovnika širom svijeta.