9 C
Zagreb
4.9 C
Zürich
12.5 C
New York
23.2 C
Buenos Aires
29.4 C
Melbourne
Petak, 19 travnja 2024
spot_img

Vukovaru sa srcem – virtualna humanitarna utrka

Trkači Hrvatske trčat će 18.11. za Vukovar i skupljati sredstva za rad Udruge Vukovarski leptirići. Pozivamo Hrvatice i Hrvate diljem svijeta da se uključe u virtualnu utrku i podrže ovu, hvale vrijednu akciju.

Trkačkom zajednicom u Hrvatskoj ovih se dana proširila jedna jako lijepa humanitarna inicijativa. 

Povodom prvog obilježavanja državnog praznika Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenoga 2020., trkači i prijatelji Vukovar Half Marathona, u suradnji sa Udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići organiziraju virtualnu humanitarnu utrku “Vukovaru sa srcem”.


Ukupan prihod utrke usmjerava se izravno na račun Udruge. Koristit će se isključivo u svrhu unapređenja i olakšanja rada Udruge u izazovnim vremenima izazvanima pandemijom koronavirusa koji značajno otežava određene aspekte rada udruge.

Gdje ćete trčati, ili ako ne možete trčati – onda hodati? Preporučeno mjesto vaše virtualne utrke je ulica Grada Vukovara ili Vukovarska ulica bilo gdje u Republici Hrvatskoj. Prihvatljive su sve alternativne lokacije, pa tako i lokacije u inozemstvu. Ako radi samoizolacije ne možete van svoje kuće – odradite pola sata bilo kakve tjelovježbe – sve se prihvaća kada je u dobre svrhe!

Datum utrke: 18. 11. Utrka je virtualna, dakle možete ju trčati sami, u grupi, kako god vam odgovara. Izmjerite svoje vrijeme putem neke aplikacije za trčanje/hodanje, npr. Garmin Connect, Strava itd. Ako nemate aplikaciju ili se ne snalazite na mobitelu – odradite trčanje/hodanje/vježbu i samo prijavite vrijeme koje ste proveli u vježbi, nemojte se ograničavati formalnostima – važno je samo pokazati dobru volju i pomoći Udruzi.

S obzirom da je utrka nenatjecateljskog karaktera prihvaćat će se prijave trčanja sve do 22. 11. ako ne stignete trčati 18.11.

Preporučena duljina utrke od 5 km je samo okvirna preporuka, prihvaćat će se prijave svih distanci manjih ili većih od 5 km.

Nagrade i startni paket: Nagrada svim natjecateljima bit će digitalna zahvalnica Udruge “Vukovarski leptirići” koju će primiti na mail s kojeg su se prijavili na utrku. Zbog preusmjerenja kompletnog fonda prikupljenog od startnina direktno za rad udruge neće biti majica, startnih brojeva i medalja.

Vijest o utrci stigla je i do samih štićenika Udruge, vukovarskih mališana koji su oduševljeni valom dobrote koji su pokrenuli trkači iz cijele Hrvatske, ali i šire. Putem portala pozivamo Hrvatice i Hrvate diljem svijeta da se uključe u utrku. Neka ovo bude akcija “Hrvati iz svijeta trče za Vukovar”.  Šaljite nam na mail info@moja-domovina.net vaše fotografije gdje trčite – grada, ulice ili zemlje u kojoj živite. Mi ćemo ih složiti nakon akcije u jednu lijepu priču zajedništva.  

Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju Vukovarski leptirići – Vukovar je dobrovoljna, nevladina, neprofitna udruga djece s teškoćama u razvoju.  Udruga ima za cilj unapređivanje kvalitete života, medicinske i socijalne zaštite djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji. Djeluje na području grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije i Republike Hrvatske.

Račun udruge u Addiko banci;

Broj računa: 2500009-1101363619

IBAN: HR62 2500 0091 1013 6361 9

SWIFT: HAABHR2

Uplate iz inozemstva moguće su na Paypal account Udruge:

paypal@vukovarski-leptirici.hr

Prijavite se i vi na utrku i na taj način pomozite radu Udruge.

Link za prijavu: STOPERICA

Upute za prijavu rezultata preko aplikacije dobit ćete na mail nakon prijave.
Kontakt za sva dodatna pitanja i info: vukovaru.sa.srcem@gmail.com

POVEZANI ČLANCI

Najnovije