Večeras u Splitu: Hrvatska – Portugal

Hrvatska reprezentacija Ligu nacija zatvara danas u Splitu, utakmicom protiv Portugala. Iako na tribini neće biti gledatelja, članovi Kluba navijača “Mi Hrvati” vatrenima su pripremili dobrodošlicu.

Zadnja utakmica u grupi odlučit će hoće li zadnje mjesto, treće u skupini koje garantira ostanak u elitnoj grupi pripasti Hrvatskoj ili Švedskoj. Da bi ostali u toj skupini, vatreni večeras ne smiju imati lošiji rezultat od Šveđana.

U slučaju da na kraju obje momčadi budu imale isti broj bodova, gledat će se međusobni omjer. Prvi susret na Maksimiru završen je pobjedom Hrvatske, s istim rezultatom kao i u Švedskoj (2:1). Hrvatska je u cjelokupnoj usporedbi u maloj prednosti jer su vatreni zabili više golova (sedam, Švedska tri).

Odluka, tko će ostati u elitnoj skupini past će večeras. Uz utakmicu u Splitu, bitan je rezultat Švedske koja igra protiv Francuske. Ako Šveđani remiziraju ili pobijede, tada i Hrvatska mora osvojiti isti broj bodova kao i oni.

Ukrašen Poljud

Klub navijača “Mi Hrvati” , pod vodstvom povjerenika iz Splita, g. Mirka Perića i članova kluba ukrasio je Poljudsku ljepoticu zastavama i transparentima koji će vatrene bodriti umjesto navijača. Uz mnogobrojne zastave, navijači će večeras poslati pozdrav Ivanu Rakitiću od kojeg se nisu mogli uživo oprostiti. Članovi kluba iz rodnog kraja Ivanove mame, Žepča i Novog Šehera pripremili su ovaj poseban transparent.

U počast svim žrtvama te znak povezanosti i sjećanja u ime svih navijača postavljen je transparent namijenjen gradu heroju – Vukovaru.