9.4 C
Zagreb
5.5 C
Zürich
12.3 C
New York
17.3 C
Buenos Aires
22.2 C
Melbourne
Utorak, 23 travnja 2024
spot_img

Božić uz tebe – Nova pjesma tamburaškog sastava “Patrioti”

Singl “Božić uz tebe” tamburaškog sastava “Patrioti” želi u blagdanske dane unijeti dašak pozitivne energije koja nam je u ovim vremenima potrebnija više nego ikad.

Tamburaški sastav Patrioti osnovan je 2015.g. na Ličkom Osiku. Osnovali su ga Đani Findrik, Josip Prebanić i Tomislav Bogdanić, iskusni svirači koji su uspjeli na svoju stranu pridobiti dvojicu talentiranih mladih tamburaša, Ivana Markovića i Juru Kukuruzovića.

Neko vrijeme nastupali su u ovom sastavu i počeli bilježiti svoje prve nastupe. Jedna od prekretnica bio je jedan nastup u Otočcu gdje se malo sa njihovim idejama upoznao i Zvonimir Tonković iz Otočca. Igrom slučaja ili
ne, 2016.g. na Ličkom Osiku dogovoren je koncert Stjepana Jeršeka Štefa kojeg su trebali pratiti Patrioti. Zvonimir Tonković za tu prigodu priključio se bandu i počelo se još više raditi kako bi se koncert što bolje pripremio. Tako je na koncu i bilo, sastav je definiran i krenulo se dalje sa radom.

“Iza nas je već nekoliko zapaženih projekata, poput pjesme Agresivna, ali i nastupa i koncerata diljem Lijepe Naše. Prije dvije godine pratili smo i Stanka Šarića u maloj crkvi u Kompolju. Zasada u inozemstvu nismo nastupali. U vremenu korona virusa bend miruje, ali studijski radi na novim materijalima. Sastav je doživio i određene izmjene, naš novi član je Ivan Matasić iz Otočca (Prozor). Singl “Božić uz tebe” naš je mali pokušaj da u ove blagdanske dane unesemo dašak pozitivne energije koja nam je u ovim vremenima potrebnija više nego ikad”, kaže autor pjesme Zvonimir Tonković.

Spot za pjesmu sniman je u Otočcu, u gradskom parku, na trgu i u prostorijama glazbene škole, te u Gospiću – konobi Stara dama.

Patrioti zahvaljuju svima koji su sudjelovali, posebno najmlađima!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije