9.2 C
Zagreb
6.4 C
Zürich
19.3 C
New York
18.8 C
Buenos Aires
25.4 C
Melbourne
Srijeda, 24 travnja 2024
spot_img

Dragica Rajčić dobitnica je Švicarske nagrade za književnost 2021.

Knjiga “Sreća” autorice hrvatskog korijena s adresom u Švicarsoj i Austriji jedna je od dobitnika ovogodišnje nagrade za književnost.

Velika nagrada Švicarske za književnost 2021. godine pripala je francusko-švicarskom autoru i crtaču Frédéricu Pajacu. Nagradu za književnost 2021. dobit će 12. svibnja 2021. g. na danima književnosti u Solothurnu između ostalih i Dragica Rajčić Holzner za svoju knjigu “Sreća”.

“Sreća” je u ovoj priči selo a ne okolnost koja često progoni ljude iz ovog sela. Naprotiv, samo nesreća i nasilan čovjek vode Anu dok napušta Sreću. U „Sreći“  se govori o Ani Jagodi, koja je emigrirala iz hrvatskog sela u Sjedinjene Države. U “Womenirrhaus” u Chicagu, Ana traži svoju priču i govori o trajnom nasilju nad ženama. Pišući, otkriva način kako pobjeći od kruga nasilja. Slomljenim, poetičnim jezikom Dragica Rajčić Holzner govori o gubitku, muškom nasilju i pronalasku sebe.

Dragica Rajčić Holzner rođena je u Splitu, a danas živi kao književnica i predavačica u Zürichu i Innsbrucku. Za svoju poeziju, kratku prozu i drame osvojila je nekoliko nagrada, uključujući nagradu Adelbert von Chamisso i nagradu Poezija Merano.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije