9.4 C
Zagreb
6.7 C
Zürich
5.6 C
New York
14.4 C
Buenos Aires
15.5 C
Melbourne
Četvrtak, 25 travnja 2024
spot_img

Prijatelji koji pomažu – Roland Brack

Uz mnogobrojne Hrvate iz cijelog svijeta, svoju spremnost pomoći potresom pogođenoj Banovini iskazuju mnogi dobri ljudi.

Jedan od njih je prijatelj Hrvatske i Hrvata, Švicarac Roland Brack koji je pokrenuo humanitarnu akciju i pozvao Švicarce da se uključe. “Učinimi nešto dobro!“, uvodno piše Roland Brack na svom linkedin i facebook profilu. “Zajedno s Carmen Hrup, već sam sudjelovao u velikom broju terenskih događaja u ovoj regiji i dobro upoznao zemlju i ljude”, stoji u objavljenom tekstu.

“Taj tužan događaj nestao je s naslovnica i ono važno tek počinje. Najpotrebnija pomoć započela je u gradovima i većim selima. Međutim, još uvijek postoje mnoga mjesta koja su udaljena i do kojih se ne može doći normalnim automobilom. Upravo tu u Hrvatskoj nastupaju naši “4 x 4 prijatelji” koji neumorno rade od samog početka i pomažu izravno tamo gdje je pomoć najpotrebnija. Na tim mjestima i mi želimo pomoći.”

Uz listu potrebnih stvari koje se skupljaju navode se u objavi adrese gdje se sve to može dostaviti kod tvrtke brack.ch u Mägenwilu ili Willisauu. Oni koji se žele uključiti u akciju i poslati pakete mogu to učiniti putem pošte na adresu: Competec Service AG, Spendenaktion Erdbeben Kroatien, Gewerbepark, 5506 Mägenwil Pomoć se skuplja do 5. veljače, nakon toga će se organizirati prijevoz i distribucija u Hrvatskoj. “Po završetku akcije objavit će se slike primopredaje”, napisao je Brack i zahvalio svima koji se odazvaju ovoj humanitarnoj akciji.

Ovo su u ovim teškim danima oni svijetli primjeri koji nam svima mnogo znače. Hvala Roland Brack!

Tekst na njemačkom – OTVORI

Foto: facebook

POVEZANI ČLANCI

Najnovije