14.8 C
Zagreb
5.9 C
Zürich
9.9 C
New York
16.5 C
Buenos Aires
18.7 C
Melbourne
Petak, 19 travnja 2024
spot_img

Novo vodstvo Centra poduzetnica – nova direktorica Zrinka Peharec zamijenila Sanelu Dropulić

Još puno toga treba učiniti da bi žene bile istinski ravnopravne u muškom poslovnom svijetu

Prošlo je šest godina od kada se ideja poduzetnice Sanele Dropulić za pokretanje i izgradnju Centra poduzetnica (nekadašnji Ženski poduzetnički centar) pretvorila u najveću asocijaciju žena u poduzetništvu, kao i svih onih koji to žele biti, uz naše drage kolege koji su nas podupirali i podupiru, okupljajući danas više od 2.300 članica i članova diljem Hrvatske, uz brojne partnerske organizacije diljem jugoistočne Europe te Europske Unije.

Izgradili smo svoju prepoznatljivost, ostvarili cijeli niz projekata i suradnji, održali pet kongresa poduzetnica kao najveće okupljanje žena u poduzetništvu u Europi, organizirali više od 1.300 besplatnih edukacija za uspješan početak, ali i održivost poslovnih projekata na realnom tržištu.

Vrijeme korone pred Centar poduzetnica postavio je nove izazove i ciljeve, s kojima će se sada uhvatiti u koštac nova uprava i novo vodstvo naše asocijacije, a s čijeg kormila odlazi idejna začetnica, pokretačica i dosadašnja direktorica Centra Sanela Dropulić, te njezina zamjenica Slavica Šipicki.

Sanela Dropulić na otvaranju kongresa poduzetnica 2019.

Centar je bio i ostao stjecište znanja, razmjene ideja, informacija, te poslovnih prilika u prvom redu među ženama na realnom tržištu koje žele realizirati i dovesti do uspjeha svoje poslovne projekte, uz veliku potporu i muškaraca koji razumiju naš, još uvijek duboko diskriminirani položaj. Sretna sam što je ta diskriminacija žena, ne samo na realnom tržištu nego i društvu općenito našim zajedničkim djelovanjem kroz Centar posljednjih šest godina vjerujem pomjerena prema učinkovitijem i ravnopravnijem položaju oba spola, ali izazova još ima. Sada ih preuzimaju mlađe, energičnije snage, te sam sretna što Centar dobiva vodstvo puno novih ideja, projekata i energije za njihovu realizaciju – kazala je Sanela Dropulić, na odlasku s pozicije direktorice Centra poduzetnica ističući da su sve članice i članovi Centra, ali i oni koji podupiru njegova rad, njezina prošla, ali i sadašnja velika inspiracija i motivacija za rad uz koje je uživala graditi bolje poduzetničko ozračje za sve, napose za žene.

Na čelu Centra poduzetnica kao direktorica naše asocijacije od sada je poduzetnica Zrinka Peharec, a njezina zamjenica je Maja Ilčić, koje će voditi tim volonterki i volontera diljem Hrvatske u novu eru djelovanja Centra poduzetnica.

Zrinka Peharec

U Centru poduzetnica sam aktivan član izvršnog tima posljednje tri godine i moje imenovanje za direktoricu smatram posljedicom kvalitetnog rada. To je i odgovornost za ukazanu vrijednu priliku. Situacija posljednje godine, a i perioda koji je pred nama je iznad svega izazovna i naša uloga, uloga Centra,  je i u ovim vremenima značajna. Pronalazimo nove načine poslovnih modela, nove načine promocije naših članica i članova, podrške i održivosti. U 2021-oj planiramo pet B2B susreta diljem Hrvatske na kojima okupljamo poduzetnice i poduzetnike i stvaramo za njih nove poslovne prilike – kazala je Zrinka Peharec u povodu imenovanja na mjesto direktorice Centra.

U toj odgovornoj dužnosti na čelu najveće nevladine asocijacije u Hrvatskoj koja okuplja žene u poduzetništvu, ali i sve one koje to žele biti pomagat će joj njezina zamjenica Maja Ilčić.

Maja Ilčić

Zahvaljujem dosadašnjoj direktorici Saneli Dropulić koja je uočila moju želju za radom, kreativnost i humanitarnu crtu, počašćena sam što je baš mene izdvojila od svih divnih žena i poduzetnica i predložila me za obnašanje ove važne dužnosti. Posebno ću se posvetiti poticanju budućih poduzetnica na odluku o osamostaljenju, uz stalnu i čvrstu potporu svim poduzetnicama koje danas plove poduzetničkim vodama. Svjesne smo da je danas u doba korone izuzetno teško raditi i zaraditi, no, ne smijemo se predati i odustati jer smo previše uložile u poslovanje, znanje i stekle dovoljno iskustva da se othrvamo svim nedaćama i problemima koji trenutačno usporavaju naše aktivnosti. Svjesne smo i da nam činjenica da smo žene ne pomaže u realnom sektoru, kao ni u društvu općenito, no, borimo se da se izjednačimo s kolegama i da umanjimo diskriminaciju koja otežava naše djelovanje, a nekima je, na žalost, razlog za odustajanje – poručila je Maja Ilčić, zamjenica direktorice Centra poduzetnica.

Novo vodstvo Centra poduzetnica istaknulo je i minulo razdoblje od šest godina tijekom kojega se uspjelo napraviti dosta malih koraka na dokidanju diskriminacije žena, no, još puno toga treba učiniti da bi žene bile istinski ravnopravne u muškom poslovnom svijetu.

Zrinka Peharec i Maja Ilčić najavljuju kako će se nastaviti zalagati za sve poduzetnice i žene da ostvare svoja prava i da njihove sposobnosti, znanje i iskustva budu jednako vrijedne kao i muških kolega, ali i da jednako ubiremo plodove tog rada i znanja.

Novim projektima, idejama, humanitarnim akcijama, pomaganjem svima kojima u ovim teškim trenucima treba pomoć nastavit ćemo graditi Centar poduzetnica kako bi svaki poduzetnik mogao pronaći zaštitu i sigurnost u ovom poslovnom divljem zapadu. Najveći problem današnjice u poslovnom svijetu je, osim nesigurnosti, nemoći i neizvjesnosti, i mentalno zdravlje kako žena tako i muškaraca. Zaštita mentalnog zdravlja bit će jedan od važnijih projekata na kojem će u budućnosti intenzivno raditi tim Centra poduzetnica u suradnji s dosadašnjim partnerima, sponzorima i jedinicama lokalne samouprave s kojima se i do sada odlično surađivalo – istaknula je Maja Ilčić, zamjenica direktorice Centra poduzetnica.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije