7.1 C
Zagreb
3.7 C
Zürich
Ponedjeljak, 19 travnja 2021

Hrvatica u gradskom vijeću Frankfurta

Anita Akmadža je na nedavno održanim izborima ušla u gradsko vijeće i mjesni odbor grada Frankfurta

Izbori za Gradsko vijeće i mjesni odbor održali su se 14.ožujka 2021. godine. Ukupno je 511.000 osoba imalo pravo glasa, a glasati su mogli svi koji imaju prijavljeno boravište te EU državljanstvo.

Anita Akmadža (38), Hrvatica podrijetlom iz Imotskog na prošlim izborima bila je povjerenica za djecu grada Frankfurta. Na ovim izborima, na kojima je izlaznost bila 45%, Anita Akmadža ostvarila je odličan rezultat i s 53’418 glasova nadmašila sva očekivanja. S mnogobrojnim preferencijalnim glasovima ušla je u Gradsko vijeće u kojem je CDU osvojio ukupno 20 mjesta. Svojim rezultatom Anita je preskočila brojne stranačke kolege koji su na listama bili bolje plasirani.

Ovim rezultatom Hrvati prvi puta u povijesti imaju nekog iz svojih redova te ujedno i svog zastupnika u Gradskom Vijeću grada Frankfurta. 

Anita je cijeli svoj život provela u Njemačkoj te su joj jako dobro poznati problemi vezani uz mjesnu i lokalnu politiku, ali isto tako suvereno vlada i temama koje su od velikog značaja za Hrvate. Profesorica je matematike i biologije te je diplomirala pedagogiju.

Aktivna je u hrvatskom kulturnom društvu u Frankfurtu, a bila je aktivna i u Hrvatskoj katoličkoj misiji te biskupiji Limburg. Odazivala se mnogobrojnim humanitarnim akcijama te je bila članica Građanske akademske zaklade politehničkog društva.

Na sadašnjim izborima dobila je veliku podršku od cjelokupne hrvatske zajednice i hrvatskih udruga te mnogobrojnih Nijemaca, neovisno o političkom opredjeljenju.

Čestitamo gospođi Aniti Akmadži na osvojenom mandatu i želimo uspjeh u njezinom radu.

Foto: Homepage A. Akmadža

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

1,063ObožavateljiLajkaj
0SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

Najnovije